Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Hoe voorkom je een verstopping?

Hoe voorkom je een verstopping?

 

Image Source: Unsplash‍

Als uw toilet vaak verstopt raakt, is dat meestal een teken dat er iets mis is in uw huis. Misschien voegt u onbedoeld te veel toiletpapier toe of spoelt u niet stevig genoeg door. Of het kan komen door overtollig vocht in huis of door het soort afval dat u doorspoelt. Hoe dan ook, een verstopt toilet kan snel een ergernis en een gevaar voor de gezondheid worden. Als u wilt voorkomen dat een verstopt toilet de nieuwe norm wordt in uw huis, zijn er eenvoudige aanpassingen die kunnen helpen. Hier volgen enkele tips om uw toilet schoon te houden en zo vaak mogelijk te ontstoppen:

 

Controleer het toilet voordat je het gebruikt.

Of u nu de hele dag in de badkamer bent of slechts een paar uur thuiskomt, het is belangrijk om het toilet te controleren voordat u het gebruikt. Zo kunt u zien of er problemen zijn voordat ze een probleem kunnen worden. Als u bijvoorbeeld sporen ziet van een recente lekkage of als u merkt dat de pot verstopt is, kunt u maatregelen nemen om hem schoon te maken voordat u hem weer gebruikt. U kunt ook kijken of er water uit de onderkant van het toilet lekt, wat kan duiden op een probleem met de afdichting van het toilet. Als u de hele dag onderweg bent, kunt u een paar rollen toiletpapier of wat toiletpapier in een plastic zak boven op het toiletreservoir bewaren, zodat u klaar bent en niet hoeft te stoppen om meer te gaan halen. U kunt ook een druppel voedselkleurstof in de tank doen om aan te geven wanneer het tijd is om de rollen bij te vullen. Door uw toilet en badkamer schoon te houden, voorkomt u dat er bacteriën in het toilet groeien, die ernstige problemen in uw huis kunnen veroorzaken.

 

Houd een voorraad toiletpapier en -doekjes bij de hand.

Als u te weinig toiletpapier hebt, kunt u papieren handdoeken gebruiken. Papieren handdoeken zijn absorberender dan een rol papier, maar ze laten eerder pluisjes, stof en andere deeltjes achter. Net als toiletpapier moeten ze regelmatig worden vervangen om ophoping te voorkomen en ze schoon te houden. Als uw kinderen in het toilet een smerige, stinkende zaak doen, kunt u doekjes bij de hand houden om ze snel op te ruimen. Ze zijn vooral handig om op te ruimen na een rommelige zindelijkheidstraining. Houd meerdere rollen toiletpapier bij de hand om te voorkomen dat je zonder komt te zitten. Stop er een paar in de bovenkant van het reservoir, en andere in een lage houder, zoals een pot met een deksel, die gemakkelijk te bereiken is. Door een paar rollen papier bij de hand te houden, net als een potje met doekjes, kunt u voorkomen dat u onnodig naar iets moet zoeken om een puinhoop snel op te vegen. U kunt toiletpapier en doekjes ook gebruiken om in huis op te ruimen als dat nodig is, bijvoorbeeld als uw kinderen iets knoeien of een rommel maken in de woonkamer. Wissel de papieren doekjes en doekjes regelmatig om ophoping van stof en vuil te voorkomen.

 

Spoel onmiddellijk door na gebruik van het toilet.

Een verstopt toilet kan snel een gevaar voor de gezondheid worden als het niet wordt doorgespoeld. Het is belangrijk om door te spoelen zodra u klaar bent met het toilet, of u nu klaar bent met één keer doorspoelen of een extra spoeling hebt ingehouden. Dit helpt voorkomen dat resten en afval zich ophopen in de tank en voorkomt verstoppingen. Het is ook belangrijk om door te spoelen als u een extra spoeling heeft ingehouden. Doorspoelen met een beetje water kan de meeste toiletverstoppingen verhelpen als het water niet te krachtig is; als het echter te krachtig is, kan het uw leidingen beschadigen. U kunt het beste de watertoevoer van de hoofdkraan naar het toilet afsluiten of het water onder de gootsteen afsluiten.

 

Spoel geen natte doekjes of vuile luiers door.

Doekjes zijn ontworpen om na eenmalig gebruik te worden weggegooid. De vervaldatum kan u helpen bepalen wanneer het tijd is om ze te vervangen. Als u ze langer gebruikt dan de datum, moeten ze worden weggegooid. Vuile luiers moeten ook op de juiste manier worden weggegooid. Vuile luiers kunnen een opeenhoping van resten en afval in uw toilet veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen. Natte doekjes zijn ontworpen om na eenmalig gebruik te worden weggegooid. Als u ze langer gebruikt, moeten ze worden vervangen. Ze kunnen een opeenhoping van resten en vuil in uw toilet veroorzaken, wat tot verstoppingen kan leiden. Als u natte doekjes of vuile luiers doorspoelt voordat ze voldoende zijn doorgespoeld, kunnen ze verstoppingen veroorzaken. Gebruik alleen schone doekjes om de billen van uw kind af te vegen en gooi natte doekjes na gebruik weg. Als u een vuile luier doorspoelt voordat deze voldoende is doorgespoeld, kan dit een verstopt toilet veroorzaken.

 

Gebruik geparfumeerde vloeibare reinigingsmiddelen om uw toilet fris te laten ruiken.

Een schoon toilet kan verstoppingen helpen voorkomen en ervoor zorgen dat uw leidingen soepel blijven lopen. Door uw toilet schoon te houden, voorkomt u de ophoping van resten en vuil, wat kan leiden tot een verstopt toilet. Als het toilet gewoon stinkt, kunt u een geurend vloeibaar reinigingsmiddel gebruiken om het weer fris te laten ruiken. Geuren kunnen ook helpen om andere geuren te maskeren als uw badkamer stinkt, zodat u niet alleen met de onaangename geuren te maken krijgt. Wanneer u uw toilet schoonmaakt, moet u de pot schrobben met een borstel. Dit helpt om al het vuil dat zich in de pot heeft opgehoopt te verwijderen, waardoor verstoppingen in de toekomst worden voorkomen.

 

Installeer een waterbesparende douchekop om het waterverbruik te verminderen.

Als u de hele toilettank gebruikt om door te spoelen, gebruikt u meer water dan met een kleinere tank. Als u uw waterverbruik in de gaten houdt, kunt u manieren vinden om uw verbruik te verminderen. Een manier om dit te doen is het water in uw toilet te verversen. Als u stadswater gebruikt, moet u het elke drie maanden verversen of wanneer uw toilet vol is. Als u putwater gebruikt, moet u het om de zes maanden verversen of wanneer uw toilet vol is. Als u uw waterverbruik in de gaten houdt en uw toiletwater ververst wanneer dat nodig is, kunt u uw waterrekening lager houden. Als u een waterbesparend toilet heeft, kunt u ook uw waterverbruik veranderen als u uw toiletwater ververst. Een waterbesparend toilet kan tot 1,6 liter water bevatten en u besparen op het waterverbruik.

 

Conclusie

Een verstopt toilet kan snel een ergernis en een gevaar voor de gezondheid worden. Als u wilt voorkomen dat een verstopt toilet de nieuwe norm wordt in uw huis, zijn er eenvoudige aanpassingen die kunnen helpen. Moet jij je riool ontstoppen in Zoetermeer of een andere ontstoppings klus? Neem dan contact op met Regioriool.nl.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/