Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Wil je projectleider worden? Volg deze stappen!

Je hebt misschien wel gemerkt dat er steeds meer projectleider civiel vacatures verschijnen. Dit is niet zo vreemd, want met de economische groei neemt ook de vraag naar projectmanagers toe. Maar hoe kom je aan die baan? In dit artikel leggen we uit wat je moet doen om projectleider te worden.

Wat heb je nodig?

Om projectleider te worden, is het belangrijk dat je over de juiste kwalificaties beschikt. Meestal is een bachelor’s degree in engineering vereist, maar soms kan ook een andere relevante opleiding volstaan. Daarnaast moet je minimaal drie jaar werkervaring hebben in de civiele techniek of in een vergelijkbare sector.

Als je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, dan kun je beginnen met solliciteren op vacatures voor projectleider. Maar voordat je dat doet, is het belangrijk dat je een goede sollicitatiebrief en CV hebt. In de sollicitatiebrief moet je duidelijk maken waarom jij geschikt bent voor de functie en wat je ervaringen zijn.

Vervolgens ga je op gesprek met de werkgever. Tijdens dit gesprek wordt er niet alleen gekeken naar jouw kwalificaties, maar ook of je de juiste persoonlijkheid hebt voor het werk. Dit is belangrijk, want projectleiders moeten vaak snel kunnen schakelen en goed onder druk kunnen werken. Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan ben je een stap dichter bij de baan als projectleider!

De laatste tip die we je mee willen geven is om regelmatig te checken of er nieuwe vacatures voor projectleider beschikbaar zijn. Dit kan je doen door vacaturesites te bezoeken of contact op te nemen met uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in projectmanagement. Zo weet je zeker dat je geen kans mist! Alvast een tip voor een nieuwe vacature? Maters en De Koning heeft momenteel verschillende vacatures op de website staan. Neem een kijkje op de website en stuur gelijk je CV en motivatie op!