Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Demp uw pijn met de veilige en effectieve pijntherapie TENS

Heeft u vaak of constant last van pijn? Bent u inmiddels een beetje klaar met het slikken van allerlei tabletten tegen de pijn of helpen deze al gewoon niet meer afdoende? Probeer dan de niet medicamenteuze pijntherapie met TENS uit. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en geeft elektrische signalen af die ervoor zorgen dat de pijn die u ervaart gedempt wordt.

Deze elektrische signalen worden door het TENS apparaat afgeven via elektroden in de vorm van pleisters die op de huid geplakt dienen te worden. De elektrische signalen, ook wel stroomstootjes of stroomprikkels genoemd, zijn totaal niet pijnlijk. Ze voelen licht kriebelend of kloppend aan en worden niet als vervelend ervaren. Ook zijn ze volkomen veilig.

Door de elektrische signalen wordt de pijnprikkel die richting de hersenen gaat in de war gebracht. De weg naar de hersenen wordt verstoort en daarom zullen de hersenen veel minder pijnprikkels afgeven. Door de elektrische signalen spannen de spieren zich aan waardoor er endorfine aangemaakt wordt door het lichaam. Endorfine is onze lichaamseigen pijnstiller. Ook hebben de elektrische impulsen een ontspannende werking op de spieren.

Lage en hoge frequentie stroomprikkel

De intensiteit van de elektrische signalen kan via het TENS apparaat ingesteld worden. De ene persoon is gebaat bij een lichte prikkeling, waar een ander meer baat heeft bij een sterkere prikkeling. De TENS apparaten die wij verkopen en verhuren bevatten standaard programma’s. Het verschil tussen de programma’s en TENS behandelingen zit hem in de frequentie of stroomimpuls. Via de verschillende programma’s kan er dus voor een lage frequentie stroomprikkel of een hoge frequentie stroomprikkel gekozen worden. Een verschillend aantal stroom impulsen wordt per seconde afgegeven. Bij een lage frequentie is dit 2 elektrische impulsen per seconde. Bij deze frequentie worden de impulsen waargenomen als licht kloppend. Bij een hoge frequentie is het aantal stroom impulsen 100 per seconde. Hierbij worden de impulsen waargenomen als licht kriebelend. Door de frequentie van de stroom impulsen te verhogen zullen de spieren zich steeds meer gaan aanspannen. Wanneer de hoge frequentie is bereikt zullen er nauwelijks meer pijnprikkels door de hersenen worden afgegeven.

Probeer deze geweldige manier van pijnbestrijding nu ook uit en huur een TENS apparaat via Tens.nl.

https://tens.nl/