Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Koeltransport en Value Added Logistics diensten bij Frigo Group

Frigo Group is een toonaangevende logistiek dienstverlener in Nederland, gespecialiseerd in het opslaan en vervoeren van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen. Met hun expertise en uitgebreide dienstenaanbod zijn ze de ideale partner voor zowel nationaal als internationaal koeltransport. Bij Frigo Group staat het behouden van de koude keten centraal, waarbij de vrachtwagenchauffeurs voldoen aan hoge kwaliteitseisen en bekend zijn met de specifieke eisen van koeltransport.

Frigo Group is niet alleen actief in de opslag en transport van diepvriesproducten, maar ook in andere branches. Frigo Group is een betrouwbare partner voor al uw logistieke behoeften.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten transport die Frigo Group aanbiedt en de belangrijkste branches waarin ze actief zijn.

Logistiek dienstverlener

Frigo Group is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in opslag en transport van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen. Ze bieden nationaal en internationaal koeltransport aan bij een temperatuur van +5°C. Het uitgangspunt bij gekoelde producten is dat de koude keten niet wordt doorbroken. De vrachtwagenchauffeurs van Frigo Group werken volgens hoge kwaliteitseisen en kennen de specifieke eisen die aan koeltransport worden gesteld.

Frigo Group regelt niet alleen het koeltransport van productielocaties naar hun eigen koelhuis, maar biedt ook diverse Value Added Logistics diensten aan, zoals order picking en groupage vervoer. Ze werken met opgeleide en gekwalificeerde chauffeurs en spreken meerdere talen, waaronder Frans, Engels, Spaans en Duits. Frigo Group is de juiste partner voor internationaal (groupage) vervoer naar onder andere Benelux, Frankrijk, Spanje, Hongarije en Zwitserland.

Frigo Group beschikt over een modern vrieshuis in Nieuw-Vennep met gemotiveerde medewerkers die uw diepvriesproducten optimaal behandelen. Ze werken volgens hoge kwaliteitseisen en beschikken over de juiste certificeringen en vergunningen. Uw diepvriesproducten worden opgeslagen bij een constante temperatuur die dag en nacht wordt geregistreerd. Frigo Group werkt met een op maat gemaakt Warehouse Management Systeem en voert diverse VAL-activiteiten uit, zoals orderpicken, laden en lossen van containers, douaneafhandeling en groupage.

Naast opslag en transport van diepvriesproducten is Frigo Group ook actief in andere branches, zoals brood, vlees, kip en vis. Ze regelen ook het geconditioneerde transport, ook wel koeltransport genoemd, van en naar de vrieshuizen of de dagelijkse bezorging in binnen- en buitenland.

Frigo Group vierde onlangs haar 50-jarig jubileum en tijdens het jubileumfeest stonden de medewerkers centraal. Het bedrijf hecht veel waarde aan transparantie, flexibiliteit en klantgerichtheid.

Wat zijn de verschillende soorten transport die Frigo Group aanbiedt?

Frigo Group biedt verschillende soorten transport in Nederland aan, waaronder vriestransport, koeltransport, overig transport, groupagevervoer, FTL en LTL transport. Deze transportdiensten worden ingezet om goederen veilig en op tijd te vervoeren van punt A naar punt B. Frigo Group is actief in verschillende branches, waaronder de vis-, vlees-, brood- en kipindustrie. Ze verzorgen onder andere de opslag, orderpicking, invriezen, douaneafhandeling en palletvervoer voor deze branches. Daarnaast biedt Frigo Group ook diensten aan zoals in- en uitslag, containerafhandeling en groupage. Frigo Group heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg en is al sinds 1973 een belangrijke logistieke dienstverlener in diepvries in Nederland. Ze beschikken over een modern wagenpark en gekwalificeerde chauffeurs om de transportdiensten te kunnen verzorgen. Het bedrijf heeft de ISO 9001-certificering, wat staat voor kwaliteitsmanagement.

Wat is belangrijk bij koeltransport?

Bij koeltransport is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur constant blijft gedurende het hele transportproces. Dit is essentieel om bederfelijke producten, zoals voedsel en medicijnen, in optimale staat te houden. Een goed geïsoleerde en gekoelde vrachtwagen is daarom noodzakelijk. Daarnaast is het van belang dat de lading correct wordt verpakt en gestapeld, zodat er voldoende luchtcirculatie is en de koude lucht gelijkmatig wordt verdeeld. Het monitoren van de temperatuur tijdens het vervoer is ook cruciaal. Dit kan worden gedaan met behulp van temperatuursensoren en geavanceerde systemen die waarschuwingen geven bij eventuele temperatuurschommelingen. Tot slot is een goede planning en communicatie tussen alle betrokken partijen, zoals de producent, transporteur en ontvanger, van groot belang om ervoor te zorgen dat het koeltransport efficiënt en zonder problemen verloopt.

https://www.frigogroup.com/nl