Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Functieomschrijving van een elektricien

Elektriciens betalen kosten voor het inspecteren, testen, repareren en installeren, inclusief het wijzigen van elektrische componenten en systemen. Elektriciens werken over het algemeen aan huizen, bedrijven en de bouw en werken als aannemers. Zorgt ervoor dat de leidingen voldoen aan de elektrische voorschriften. Installeert stroomonderbrekers en andere elektrische hardware en verbindt de bedrading ermee – praktische kennis van elektrische theorie. En ook de bijbehorende principes, materialen en apparatuur zijn hun algemene werkterrein. Moet de macht tonen om handen en elektrisch gereedschap met betrekking tot handel te beheersen. Het vermogen om tot 50 pond op te tillen, te dragen, te duwen en te trekken is essentieel. Fysieke kracht en vaardigheid om te buigen, klimmen, hurken, reiken en knielen. Een gebruikelijke activiteit op de werf. Comfortabel lezen en begrijpen van elektrische blauwdrukken, schema’s en diagrammen. Zorg voor voldoende voorraad van benodigde benodigdheden en onderdelen. Kalibreer apparatuur volgens opgegeven specificaties. Uitvoeren van preventief onderhoud aan elektrische systemen en componenten. Los problemen op en voer tijdig reparaties uit vanwege het hoge risico per deze taak. Elektriciens moeten in de eerste plaats verantwoordelijke personen zijn met veel aandacht voor veiligheidsmaatregelen. Moet zelfs ervaren zijn in vele soorten elektrische apparaten en systemen. Produceer en onderhoud goed functionerende elektrische verbindingen om de kans op ongevallen te verkleinen en het elektriciteitsverbruik in alle faciliteiten volledig te maximaliseren.

De verantwoordelijkheden van de elektricien omvatten:

Een van de vele verantwoordelijkheden van een elektricien is het uitvoeren van elektrische bedradingsplannen voor goed functionerende verlichting, intercom en andere elektrische systemen. Elektriciens installeren ook elektrische apparaten, armaturen en apparatuur voor alarm en andere methoden. Evenals het installeren van veiligheids- en distributiecomponenten (bijv. schakelaars, weerstanden, stroomonderbrekerpanelen, enz.). Voor het aansluiten van bedrading in elektrische circuits en netwerken, waarbij de compatibiliteit van componenten wordt gegarandeerd. Een deel van de verantwoordelijkheid is het voorbereiden en monteren van leidingen en het aansluiten van bedrading erdoor. Voorkom uitval van systemen door een routine-inspectie, het vervangen van oude bedrading, het isoleren van kabels, het reinigen van circuits, etc. Taken omvatten ook het uitvoeren van effectieve probleemoplossing om gevaren of storingen op te sporen. En repareer of vervang beschadigde eenheden.

Vereisten en vaardigheden

Om elektricien te worden, moet je een opleiding tot elektricien volgen. Bij voorkeur een opleiding elektricien op een technische of handelsschool hebben afgerond. 3-5 jaar elektrische ervaring Geldig rijbewijs in hun praktijk. Bewezen ervaring als elektricien (certificaten en records). Ervaring in industriële en commerciële elektrische systemen. Aantoonbare vaardigheid in het gebruik van elektrisch en handgereedschap. Zoals draadstrippers, voltmeters en dergelijke. Inclusief elektrische tekeningen en blauwdrukken. Uitstekend kritisch denken en probleemoplossend vermogen zijn ook nodig, en uitstekende gezondheid en aanpassingsvermogen om lange diensten en ’s nachts te werken. Diploma in een relevante opleiding of een stage als elektricien voltooid – geldige licentie om een ​​beroep uit te oefenen.