Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Society / Law

Wel of niet reorganiseren

Het is een beetje een trend van de tegenwoordige tijd geworden. Bedrijven die een reorganisatie doen om zo hun omzet te kunnen verhogen. Een reorganisatie betekent schoon schip maken binnen de organisatie. Reorganisaties zijn er vaak omdat het bedrijf financieel in zwaar weer zit. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat functies binnen bedrijven overbodig zijn geworden. Hierop dient dus bezuinigd te worden in dat geval. De functies die verdwijnen hebben natuurlijk veel invloed op de werknemers. Het is helaas voor die werknemers vaak wel zo dat een nieuwe organisatiestructuur veel bijdraagt het behalen van meer winst.

 

Wanneer het bedrijf verandert qua structuur krijg je altijd te maken met verschillende meningen hierover binnen een bedrijf. Sommigen zijn positief en sommigen zijn weer negatief over de reorganisatie. Verandering kan vaak een positieve invloed op mensen hebben omdat mensen op deze manier uit een bepaalde sleur gehaald kunnen worden. Dit heeft een positieve invloed op de werkvloer en ook op de rest van de stakeholders. Natuurlijk heb je ook te maken met mensen die niet blij worden van de reorganisatie of mensen die gegarandeerd hun baan kwijt raken. Het kan daarom waardevol zijn om een medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen. Met een MTO kan jij goed de algemene opinie over de gang van zaken binnen de organisatie meten. Voor de mensen waar je niet mee verder wil kan je een outplacement traject opzetten zodat zij geen negatieve invloed op het bedrijf kunnen uitoefenen.

 

Er zijn dus heel veel dingen die komen kijken bij een reorganisatie binnen je organisatie. Zo’n reorganisatie heeft gewoonweg een hele grote invloed op de toekomsten van je werknemers. Veel werknemers zullen ontevreden worden en anderen zijn juist heel blij met de veranderende gang van zaken. Beoordeel als werkgever daarom goed of het voor jouw organisatie voordelig zal uitvallen om een reorganisatie te laten plaatsvinden.

 

https://carrierepoort.nl/