Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Society / Law

Advocaat Ede gezocht?

Bent u werkgever en zoekt u een advocaat omgeving Ede? Dan bent u bij Vallei Advocaten & Mediators aan het juiste adres.

Wanneer heeft een werkgever een advocaat in Ede nodig?

Soms is het zinvol om een advocaat in Ede in te huren om arbeidsgeschillen te behandelen. Zelfs de meest gewetensvolle werkgever heeft soms hulp nodig van een advocaat. Ook al kunt u over het algemeen (kleine) arbeidsconflicten prima zelf aan, sommige kwesties zijn bijzonder lastig en zullen dus enige juridische expertise vereisen.

Wel of geen advocaat inschakelen?

Arbeidsrecht kan snel veranderen. Rechtbanken en overheidsinstellingen geven elke dag nieuwe adviezen over de interpretatie van deze wetten, soms doen ze volledig teniet wat iedereen dacht dat de wet bedoelde. Wanneer u ook in aanmerking neemt dat rechtszaken aangespannen door voormalige werknemers kunnen eindigen in grote schadevergoedingen tegen de werkgever, is het duidelijk waarom u als werkgever in sommige situaties juridisch advies zou moeten inwinnen. Aan de andere kant, advocaten zijn niet goedkoop. Als u elke keer bij een advocaat aanklopt wanneer u een werk gerelateerde beslissing moet maken, zult u snel door uw budget heen zijn. De truc is om erachter te komen in welke situaties u wel deskundige hulp nodig heeft en in welke situaties u het zelf aankan.

Advies over arbeidsbeslissingen

Een advocaat kan u helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen over uw medewerkers. Bijvoorbeeld bij ontslag. Vooral als u zich zorgen maakt dat een werknemer u zou kunnen aanklagen, moet u overwegen juridisch advies in te winnen voordat u een werknemer ontslaat voor wangedrag, prestatieproblemen of ander slecht gedrag. Een advocaat kan u niet alleen vertellen of het beëindigen van de werkrelatie een juridische strijd zal worden, maar ook welke stappen u kunt nemen om het risico van een rechtszaak te minimaliseren.

Enkele praktijkvoorbeelden

Hieronder enkele situaties waarin u moet overwegen een advocaat om advies te vragen:

  • De werknemer heeft een schriftelijke of mondelinge arbeidsovereenkomst die uw recht om te ontslaan beperkt.

  • De werknemer kan geloven dat hij of zij een impliciete arbeidsovereenkomst heeft die uw recht om te ontslaan beperkt.

  • De werknemer heeft onlangs een klacht of claim ingediend bij een overheidsinstantie, of heeft bij u een klacht ingediend over illegale of onethische activiteiten op de werkplek.

  • De werknemer heeft onlangs een klacht ingediend over discriminatie of intimidatie.

  • De werknemer heeft onlangs onthuld dat hij of zij in een beschermde klasse zit — bijvoorbeeld, de werknemer is zwanger, heeft een handicap of praktiseert een bepaalde religie.