Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Bedrijven

Energieproductie van een windpark

Zoals in elke context, botsen de verwachte resultaten met technische zaken, maar de technologie helpt. Naast de mogelijkheden van het platform voor geoptimaliseerd onderhoudsbeheer zijn er de kenmerken van integratie met SCADA van verschillende fabrikanten, documenten- en contractbeheer, beheer van werkorders, beheer van de kennisbank, eenvoudige toegang vanaf een mobiele telefoon en nog veel meer, die de WEAMS-onderzoeksactiviteiten vereisen. Een belangrijke prestatie van de O&M-wereld is de combinatie van preventieve analyse en voorspellende analyse.

Dit artikel wordt onder andere mogelijk gemaakt door Ista nederland. Ista verzorgt het energiebeheer en neemt dit aspect uit handen van onder andere VVE beheerders. Ista Nederland is gespecialiseerd en in een aantal landen marktleider op dit gebied. Bezoek de website van Ista voor meer informatie over wat Ista Nederland voor uw bedrijf kan betekenen.

Vele oorzaken kunnen bijdragen aan het in gevaar brengen van de energieproductie van een windpark: zoals de elektrische apparatuur of de toevoersystemen, een eenvoudige storing van een onderdeel, het gebrek aan gekwalificeerde technici en zelfs een overmaat aan voorraad kan de bedrijfskosten verhogen. Daarom is een intelligent asset management en een goede planning van de activiteiten van fundamenteel belang om het risico van uitval en energieverlies te verminderen, door de uitstroom van middelen en technische apparatuur te optimaliseren en snel in de energiecentrales in te grijpen.

Innovatie en samenwerking gaan hand in hand in deze technologische campus, die wordt bevolkt door vele digitale bedrijven die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden van geavanceerde technologieën, zowel software & hardware, IoT & Big Data, duurzaam energiebeheer, computer graphics & gaming, cloud computing en machine learning.

Na slechts zes maanden na de opening heeft Free Mind Foundry al belangrijke evenementen, conferenties en workshops georganiseerd voor het grootste publiek, van kinderen en jong talent tot start-ups, ondernemers en managers. Maar bovenal is het innovatiecentrum een synergetische plek geworden die de dialoog en initiatieven tussen iedereen bevordert die de digitale transformatie omarmt en een nieuwe duurzame economie voor ons land wil opbouwen.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Tijdens het eerste officiële bezoek aan Sicilië hebben de Italiaanse eerste minister-president Paolo Gentiloni, samen met de president van de regio Sicilië, Rosario Crocetta, de burgemeester van Catania Enzo Bianco, de CEO en General Manager van Enel Group Francesco Starace en Enel Green Power Chief Executive Officer Francesco Venturini, Dr. Simone Massaro, CEO van een pioniersbedrijf in de sector van de hernieuwbare energie en naaste partner van ENEL, een ontmoeting gehad met de president van de regio Sicilië, voor het opzetten van het nieuwe Innovatielab in Passo Martino (Catania). Bij deze gelegenheid heeft Premier Gentiloni de nieuwste geavanceerde technologieën ervaren die ontwikkeld zijn voor de real-time monitoring en afstandsbediening van ENEL’s hernieuwbare energiecentrales.

Het Innovatielab wil een vlaggenschipcampus worden om het onderzoek en de innovatie in de energiesector te stimuleren en heeft met zijn werk een tastbaar bewijs geleverd hoe Italië een hoofdrolspeler kan worden in de nieuwe digitale economie en industrie 4.0. De innovatiecampus heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe digitale economie en industrie.

Tijdens het bezoek heeft Dr. Simone Massaro aan de minister-president de Worldwide Monitoring Room laten zien die voor Enel is ontworpen om wereldwijd meer dan 1000 energiecentrales te monitoren; de technologie voor de integratie van batterijopslag; de volgende generatie industriële HUD-platformen voor augmented reality en de nieuwe apparaten die zijn ontworpen voor het slimme huis van de toekomst.

“De ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en het gebruik van nieuwe digitale systemen zijn de sleutel tot het behoud van de voorsprong in een energiesector die snelle veranderingen ondergaat”, aldus Francesco Starace, CEO van de Enel, ter gelegenheid van de bezoeken van de eerste minister Gentiloni.

“Ik ben ervan overtuigd dat de digitale revolutie voor Italië een kans op duurzame groei biedt die nu kan concurreren in een markt zonder fysieke grenzen: de technologie die wereldwijd voor ENEL is ingezet, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die ons nu ter beschikking staan”, aldus Simone Massaro CEO.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Met het R&D Center in Catania, dat meer dan 85 werknemers telt, is het al snel onderdeel geworden van de Digitale Revolutie die in het hele Italiaanse grondgebied doordringt en nieuwe kansen creëert in het tijdperk van de 4.0-industrie.

Aan het einde van zijn bezoek feliciteerde de Italiaanse premier Paolo Gentiloni hem met zijn innovatieve vastgoed en de tot nu toe behaalde resultaten.

Tijdens zijn staatsbezoek aan Chili heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi, samen met de Chileense minister van Energie Máximo Pacheco en de CEO van de Enel Group Francesco Starace, de grootste duurzame energiepool van Enel Green Power in de regio Antofagasta ingehuldigd. In het land heeft het bedrijf al een capaciteit van meer dan 500 MW, gecontroleerd met Energy Studio Pro®. De turn-key oplossing helpt EGP om haar gemengde portefeuille van energiecentrales efficiënt te beheren door wind-, zonne-, geo- en hybride technologieën en opslagoplossingen onder één dak te verzamelen.

“We hebben de eerste geothermische centrale in Latijns-Amerika in gebruik genomen, naast het windmolenpark Taltal, zonnepanelenvelden en een hybride installatie. Het is vanuit een baanbrekende investering als deze, met een hoog technologisch gehalte, dat we nieuwe grenzen in de energiesector kunnen openen”, aldus Matteo Renzi tijdens de inaugurele toespraak die Enel definieert als “een belangrijk en strategisch bedrijf in Latijns-Amerika, met een

https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/ista-nederland-bv