Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Bedrijven

Eenvoudig een VOG aanvragen op de computer

Het is algemeen bekend dat je een VOG nodig hebt om sommige beroepen uit te oefenen. Dit zijn vaak beroepen die vallen onder maatschappelijk werk of werk voor de overheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werk bij de politie en de marechaussee, maar ook wanneer je rechter of officier van justitie wilt worden heb je een VOG nodig. Dit is vanzelfsprekend, aangezien je met een VOG aantoont dat je geen crimineel verleden hebt of in aanraking bent gekomen de politie of justitie. Volg jij een opleiding om uiteindelijk aan de slag te gaan in een van de genoemde sectoren? Dan kun je een VOG aanvragen via VOGnodig. Dit gebeurd volledig online.

 

Verschil tussen aanvraag gemeente en aanvraag online

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van het online aanvragen van een VOG? Nou, dat zijn er best wel een paar. Ten eerste bespaard het je veel moeite. Normaal moet je namelijk een afspraak maken bij de gemeente om deze aanvraag te doen. Veel mensen die een VOG willen aanvragen zijn doordeweeks aan het werk en hebben dus de tijd niet om dit te doen. Nu is het ook nog eens zo dat je waarschijnlijk in twee instanties naar het gemeentehuis moet. Is het je dan toch gelukt om een gaatje te vinden in je  drukke agenda, dan heb je ook nog eens een handtekening van je werkgever nodig om de aanvraag te kunnen doen. Online een VOG aanvragen gaat veel sneller. Ook is de VOG die je krijgt wanneer je online een aanvraag doet exact hetzelfde als wanneer je dit via de gemeente doet. De aanvraag heeft ook dezelfde prijs. Het is niet zo dat de een goedkoper is dan de ander.

Een VOG aanvragen bij de gemeente is dus eigenlijk een beetje ouderwets geworden. Wil jij ook een VOG aanvragen via VOGnodig, dan kun je dit binnen enkele minuten hebben gedaan. Het is simpel, je surft naar de website van VOGnodig op je computer, tablet of smartphone. Je vult je gegevens in en voilà! Je hebt zojuist een verklaring omtrent gedrag aangevraagd.

 

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen