Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Bedrijven

De Nederlandse rechtstaat

Onder de Nederlandse rechtstaat wordt verstaan dat iedereen voor de wet gelijk is. Ondanks het feit dat ieder mens anders moet het voor de wet niet uitmaken wat jouw seksualiteit, politieke voorkeur en huidskleur is. Jij hebt het recht om volgens de wet op een gelijkwaardige manier behandeld te worden. Onder dit principe geldt tevens het recht op een advocaat. Als een burger beschuldigd wordt van het overtreden van de wet of het plegen van een strafbaar feit dan heeft deze recht op een advocaat strafrecht. Deze advocaat heeft de morele verplichting om de belangen van een burger te beschermen en hierin geen onderscheid te maken.

Het belang van geen onderscheid maken

Misschien dat het voor zich spreekt voor jou dat mensen geen onderscheid maken op basis van huidskleur of nationaliteit. Toch is dit iets wat in veel landen niet vanzelfsprekend is. Door de rechtstaat en door de wetten die geschreven zijn is het mogelijk om burgers op een gelijkwaardige manier te behandelen. De advocaat is gebonden aan bepaalde gedragsregels en kan deze niet schenden. Als een advocaat bepaalde belangen van burgers beschermd dan mag deze geen mensen voortrekken. Daarom kan jij erop rekenen dat jij bij het krijgen van een advocaat goed verdedigd wordt.

Verdedigen van de onschuldige

In Nederland ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen en niet andersom. Als een advocaat dus gevraagd wordt om bepaalde belangen te beschermen dan zal deze advocaat de burger beschermen alsof hij onschuldig is. Of de burger daadwerkelijk onschuldig is dat zal later blijken en maakt in principe weinig uit. Misschien dat een burger door iedereen al als schuldig wordt gezien en dit helemaal niet zo blijkt te zijn. Juist in zo’n situatie zijn advocaten van vitaal belang. Verder hebben zelfs misdadigers recht op bescherming en is een advocaat hiermee een essentieel beroep.

Een gesprek

Indien mensen op zoek zijn naar een advocaat dan is het mogelijk om een gesprek aan te gaan met een advocaat. Neem vooral contact op met een advocatenkantoor en ga een gesprek aan met een advocaat. Vergelijk hierbij in ieder geval verschillende opties met elkaar en achterhaal welke het beste is voor jou. Welke advocaat vraagt de laagste prijzen? Verder moet de advocaat beschikbaar en bereikbaar zijn voor jou. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een advocaat met een niet al te volle agenda. Verder kan een locatie die dichtbij is extra voordelen opleveren voor jou.

Informatie

Bij het kiezen voor een advocaat is het met name belangrijk dat jij voldoende informatie van een advocaat krijgt. Is de advocaat bijvoorbeeld bereid om jou te verdedigen op een manier die prettig is voor jou? En wat is de visie van de advocaat op de manier van werken die hij of zij graag toepast? Door informatie hierover te vragen ben jij in staat om een advocaat te kiezen waarmee jij een goede band zal hebben. Door een goede band en een goede chemie is de kans op een succesvolle relatie groter. Dit is erg belangrijk aangezien jij de advocaat moet kunnen vertrouwen.

Voor meer info: Omnius.nl