Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Gezondheid

Begeleiding van hoogsensitieve personen door een ervaren psycholoog in Zutphen

Tegenwoordig bestaat er in toenemende mate aandacht voor hsp’ers, oftewel hoogsensitieve personen. Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een persoonlijkheidskenmerk veroorzaakt door een van nature gevoeliger zenuwstelsel. Je bent hierdoor gevoeliger voor indrukken en prikkels, net als voor stemmingen van anderen. Ben je hoogsensitief, dan heb je daardoor meer behoefte om je terug te trekken en wat er om je heen gebeurt uitvoerig te overdenken. Een psycholoog in Zutphen kan je helpen hiermee beter om te gaan. 

Sterke punten en valkuilen van hsp’ers

Wanneer je te maken hebt met hoogsensitiviteit, ben je geneigd tot overdenken, heb je vaker een minderwaardigheidsgevoel en ga je sneller over je grenzen heen. Natuurlijk gaat een gevoeliger zenuwstelsel ook gepaard met positieve kanten. Zo scoor je hoog op inzicht, loyaliteit en precisie. Ondanks dat hsp’ers geen stoornis hebben, kan het enorm helpen hiervoor in therapie te gaan bij een psycholoog in Zutphen. Constant over je grenzen heen blijven gaan kan op den duur namelijk flinke gevolgen hebben.

Verschillende behandeltrajecten

Bij BrainSpa vind je een ervaren psycholoog in Zutphen die jou kan begeleiden in het omgaan met je valkuilen. De behandelpraktijk biedt verschillende behandelingen. Naast hsp-therapie maken ook mindfulness, ACT-therapie en cognitieve therapie onderdeel uit van het behandelaanbod. Je kunt dus verschillende trajecten met gespecialiseerde psychologen doorlopen. Ook is het mogelijk diverse behandelingen naast elkaar in te zetten. Aan elk traject gaat een zorgvuldige analyse vooraf. Iedere persoon is namelijk anders, waardoor geen enkel behandeltraject er hetzelfde kan uitzien.

Ontdek de Zutphense kliniek met een multidisciplinair team

Else Dahmen is de hoofdbehandelaar van BrainSpa en zelf BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog, kinderneuropsycholoog en neurofeedback specialist. Zij is ook een van de oprichters van de behandelpraktijk en medeauteur van het ‘Handboek voor neurofeedback bij ADHD’. Het ervaren team van de Zutphense kliniek bestaat uit klinisch psychologen, neuropsychologen, toegepast psychologen en (kinder)coaches.