Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal: behandelmethode bij hypermobiliteitsklachten

Hypermobiliteit is een aandoening waarbij gewrichtspezen en -banden té soepel zijn. Dit betekent dat uw gewrichten onvoldoende steun krijgen en te beweeglijk zijn. Dit kan tot diverse klachten leiden. Bij Fysiotherapie Beatrixpark kunt u terecht voor de juiste vorm van behandeling. Dry needling in Veenendaal is een specifiek en erkend onderdeel van de fysiotherapie. Deze behandelwijze wordt in steeds meer praktijken toegepast. De bij deze in de omgeving van Veenendaal gevestigde specialist kunt u rekenen op vakkundige professionals die deze methode veilig toepassen.

 

 Overbelasting van spieren

In het geval van hypermobiliteit beperkt het bindweefsel de beweeglijkheid van het gewricht niet. Dit betekent bijvoorbeeld dat het overstrekt kan raken. Ook moeten de spieren een deel van de functie van het bindweefsel overnemen. Dit leidt veelvuldig tot overbelasting. Zeker wanneer er dan ook nog eens (intensief) wordt gesport, liggen pijnlijke spierknopen op de loer. Dry needling in Veenendaal is een individuele behandelmethode, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de fysiotherapie bij diabetes die ook door deze specialist wordt aangeboden.

Fysiotherapeutisch behandelcentrum voor tal van behandelvormen

Fysiotherapie Beatrixpark is de grootste praktijk in de omgeving van Veenendaal. Behalve dry needling in Veenendaal worden hier ook tal van andere behandelvormen aangeboden. Hierbij kunt u onder andere denken aan zwangerschapsfysiotherapie, manuele therapie, bekkenbodemtherapie en de reeds eerder genoemde fysiotherapie bij diabetes. Alvorens er met een bepaalde vorm van therapie wordt aangevangen, doorloopt u een introductiegesprek waarbij de klachten en de doelstellingen van de behandeling in kaart worden gebracht.

Behandelingen op maat

Bij dé expert op het gebied van fysiotherapie bent u aan het juiste adres voor zowel conventionele als onconventionele behandelvormen. De praktijk is bij het Eerstelijnscentrum Beatrixpark aangesloten, waardoor er ook in overleg met andere disciplines kan worden gewerkt. In dit centrum werkt men bijvoorbeeld samen met een huisarts. Op die manier kan elke behandeling, van fysiotherapie bij diabetes tot neurorevalidatie, op maat worden aangeboden. Dry needling in Veenendaal wordt vaak door aanvullende verzekeringen vergoed.