Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Rechten

Waarom mediation bij het scheiden een goed idee is

Als jij hebt besloten om te gaan scheiden van je partner, wil je daar uiteraard geen vechtscheiding van maken. Daarom is het belangrijk dat je heldere en duidelijke afspraken maakt. Afspraken voor nu én in de toekomst. Echter spelen er tijdens de scheiding veel emoties vanuit beide kanten. Hierdoor biedt mediaton een fijne uitkomst. Met een mediator komen jullie samen tot de beste oplossing en gaan jij een je toekomstige ex-partner op een prettige manier uit elkaar. Tijdens alle gesprekken is er genoeg ruimte en aandacht voor alle emoties, maar deze emoties beïnvloeden niet de uiteindelijke afspraken die op papier staan. Samen uit elkaar, dat is wat je tijdens het scheiden met een mediator kunt verwachten.

Duidelijkheid over de woning tijdens het scheiden

Wil jij mediation inschakelen bij je scheiding? Vind de locatie bij jou in de buurt waar je terechtkunt hiervoor. Zodra jij en je partner hebben besloten dat jullie gaan scheiden, gaan jullie een turbulente periode in waarin tal van zaken goed moet worden geregeld. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het huis en de hypotheek? Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de een na de scheiding in de woning blijft wonen en de hypotheek op zich neemt. Is dit niet mogelijk, omdat geen van beide de woning alleen kan betalen? In dat geval zetten jullie de woning te koop en komen jullie zodoende tot een geschikte oplossing. Wat voor scenario er ook gaande is, de mediators van Zorgeloosch Scheiden ondersteunen jou en je toekomstige ex-partner graag. Je ontvangt bijvoorbeeld een goed onderbouwd advies over zaken over jullie woning en de hypotheek.

Scheiden in vijf heldere stappen

Hebben jij en je partner de knoop doorgehakt en besloten dat jullie van elkaar willen gaan scheiden? Je gaat dan een chaotisch proces in. Het liefste wil je natuurlijk grip krijgen op de situatie. Daar ben je van verzekerd dankzij vijf heldere stappen. Allereerst ontvang je een gratis kennismakingsgesprek, waar jullie wensen in kaart worden gebracht en vragen gesteld worden. Daarna volgen de vervolgafspraken, waarin de financiën, de woning, de hypotheek en eventueel zaken rondom de kinderen worden besproken. Afspraken worden opgesteld in het echtscheidingsconvenant en vervolgens vindt de juridische afhandeling bij de rechtbank plaats. Zijn deze vier stappen doorlopen? Dan volgt de vijfde, en laatste stap, het akkoord vanuit beide partijen. Een zorgeloos stappenplan tijdens het scheiden, dat is wat u kunt verwachten.