Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Rechten

Scheidingsadvocaat Nijmegen

Gaan jullie scheiden? Tijdens echtscheidingen dienen er een hoop zaken geregeld te worden. Woonruimte, financiën en inboedelverdeling zijn zo maar een aantal voorbeelden wat op de tafel komt te liggen en waar jullie samen uit moeten komen. Hierbij is wel van invloed in welke vorm jullie getrouwd zijn. Zo kunnen er in de huwelijkse voorwaarden al zaken overeengekomen zijn. Bij een huwelijk gesloten in gemeenschap van goederen dient in principe alles eerlijk gedeeld te worden. Geschillen kunnen dan ook snel ontstaan als jullie besluiten om te gaan scheiden. In ieders belang is het dan ook om er samen op goede voet uit te komen en heldere en eerlijke afspraken te maken. Ga je scheiden in Nijmegen en wil je graag weten waar je aan toe bent? Een echtscheidingsadvocaat Nijmegen ondersteunt waar nodig en bemiddeld om samen afspraken te maken. Als de verhoudingen onderling goed zijn, kunnen jullie samen een scheidingsadvocaat Nijmegen in de arm nemen. Komen jullie er met de hulp van de echtscheidingsadvocaat of mediator niet uit? Dan rest er niks anders dan beide een eigen echtscheidingsadvocaat Nijmegen in de arm te nemen. Dit brengt logischerwijs wel meer kosten met zich mee, omdat ieder een eigen echtscheidingsadvocaat heeft. De echtscheidingsadvocaten zullen dan de onderhandelingen voeren. In dit geval heeft u weinig tot geen contact met je aanstaande ex-partner. Er is altijd een advocaat nodig, ook al hebben jullie afspraken kunnen maken, om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank. 

Echtscheiding met kinderen

Er verandert binnen het gezin een hoop als de ouders gaan scheiden. De vraagstukken bij een echtscheiding met kinderen zijn ook talrijk. Waar verblijven de kinderen na de echtscheiding, wat is de hoogte van de kinderalimentatie en hoe geven jullie een omgangsregeling vorm. In het ouderschapsplan dienen deze afspraken opgenomen te worden. Het ouderschapsplan zal dan bij het echtscheidingsconvenant gevoegd worden en ingediend worden bij de rechtbank. Een echtscheidingsadvocaat Nijmegen kan u van A tot Z ondersteunen en helpen bij het maken van eerlijke afspraken. Net als goede afspraken, is het minstens zo belangrijk dat jullie de kinderen niet de dupe laten worden van de echtscheiding. Probeer dan ook een vechtscheiding te voorkomen.

Echtscheidingsadvocaat Nijmegen

De juridische expertise van een scheidingsadvocaat Nijmegen nodig? Het tijdig benaderen van een scheidingsadvocaat schept duidelijkheid over de echtscheidingsprocedure. Ongetwijfeld zijn er een hoop vragen die opdoemen. Een advocaat die is gespecialiseerd in echtscheidingen kan al deze vragen beantwoorden hoe complex de echtscheiding ook is.