Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Dienstverlening

Tens, voor een veilige pijnbestrijding tijdens de bevalling

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd! Een mooie en bijzondere periode waarin je kan genieten van het groeiende kindje in je buik. En ook een periode waarin je je gaat voorbereiden en toeleven naar de bevalling. Er is geen vrouw die het niet spannend vindt om te gaan bevallen. En de bevalling is zeker iets waar je tijdens je zwangerschap vaak over nadenkt. Ook krijg je van de verloskundige allemaal tips en weetjes over bevallen, daarbij wordt natuurlijk ook de pijnbestrijding besproken.

Er valt te kiezen uit verschillende soorten pijnbestrijding. Veel van deze soorten pijnbestrijdingen, die alleen in het ziekenhuis gegeven kunnen worden, kunnen een nadelig effect hebben voor de baby.

Gelukkig hebben wij bij MammaTens een pijnbestrijding voor de bevalling die uitermate veilig is voor de baby. Bij MammaTens kan je een Tens apparaat huren of kopen. We zullen je uitleggen wat dit precies voor een apparaat is en hoe het helpt tegen pijn tijdens de bevalling.

Pijnstilling op maat en een ruime toepasbaarheid

Het tens apparaat, dat vergelijkbaar is met de grootte van een mobiele telefoon, geeft kleine stroomstootjes af via pleisters die je op je huid pakt. Deze pleisters zijn elektroden pleisters. Stroomstootjes klinkt heel heftig maar dat is het niet. Het voelt als lichte prikkelingen en is alles behalve pijnlijk. Je kan het apparaat helemaal zelf bedienen. Het Tens apparaat bevat meerdere frequenties, waardoor je zelf kan bepalen welke stroomsterkte prettig is voor jou. De verschillende frequenties zorgen onder andere voor de aanmaak van endorfine, de lichaamseigen pijnstiller, en een blokkade van pijnsignalen richting de hersenen.

De Tens therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt inmiddels vaak toegepast. Pijnbestrijding via Tens kan bij een thuisbevalling en bij een ziekenhuisbevalling worden toegepast. Stel wel altijd je gynaecoloog of verloskundige op de hoogte van het gebruik van het Tens apparaat. Heb je een pacemaker, een hartritmestoornis of wil je in bad bevallen? Dan mag je helaas geen gebruik maken van de Tens behandeling.

Wil jij een Tens apparaat aanschaffen of huren? Vraag bij je zorgverzekering na of je een vergoeding kan krijgen. Veel zorgverzekeringen hebben in hun aanvullende verzekering een vergoeding opgenomen voor het Tens apparaat.

 

https://www.mammatens.nl/