Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Society / Law

WSNP: Wet schuldsanering natuurlijke personen uitgelegd.

Stel dat je baan kwijt raakt en dan diep in de schulden terecht komt, je probeert werk te vinden maar mede dankzij de wat oudere leeftijd die je hebt kom je niet gemakkelijk aan een nieuwe baan. Je schulden stapelen op en je krijgt problemen met betalen, je komt moeilijk rond. Je besluit een uitkering bij de UWV aan te vragen maar dat is tevergeefs, die weigert het geven van een uitkering. 

De schulden stapelen op, schakel een WSNP advocaat in.

Het verstandigste wat je dan kunt doen is dan een goed overzicht maken en kijken waar je je geld aan uitgeeft, zijn er bepaalde zaken waar je kunt besparen? Zo ja, doe dat dan ook. Je zult merken dat je veel meer geld over zal houden en dat je voortaan beter zal opletten waar je je geld aan uitgeeft. Blijf niet langer wachten wanneer de schulden zich opstapelen, heb je hulp nodig? Dan kun je ervoor kiezen om de wet schuldsanering natuurlijke personen (afgekort voor WSNP).

De overheid heeft deze wettelijke regeleing getroffen en maakt het mogeljk om na 36 maanden alweer schuldvrij te zijn, je kunt een beroep doen door een WSNP advocaat in te schakelen. Deze zijn meestal gespecialiseerd in WSNP afgewezen zaken en krijgen door de overheid betaald (je hoeft dus zelf niets te betalen). De overheid heeft dit gedaan om mensen uit de schulden te helpen, het is meestal dan zo dat je een vast bedrag per maand krijgt en dat je daar dan mee moet leven maar als je je normale leven weer wilt oppakken is het in handen nemen van een WSNP advocaat een hele slimme keuze.

Bezoek hier de website als je meer informatie wilt lezen.