Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Society / Law

Wat te doen na een fietsongeluk?

Heeft u onlangs een ongeluk gehad op de fiets? En wilt u graag stappen ondernemen? Dan bent u heel verstandig bezig. Na een aanrijding op de fiets heeft u hoogstwaarschijnlijk letsel opgelopen. Als gevolg hiervan maakt u extra kosten en wellicht loopt u inkomsten mis doordat u niet kunt werken. Letsel zoals pijnklachten, botbreuken en andere verwondingen kunnen voor erg veel nadelen zorgen en daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Er gaat tijd zitten in het herstel en u maakt de nodige kosten om weer zo snel mogelijk op de been te zijn. Dit alles kost veel tijd en geld en het is daarom ook goed voor te stellen dat u hier enorm van baalt. Gelukkig is de kans op een schadevergoeding als u bent aangereden op de fiets erg hoog. Wilt u hier graag meer over te weten komen? Lees dan zeker nog even verder.

Een schadevergoeding na een fietsongeluk

Als fietser heeft u een erg grote kans dat u na een aanrijding recht heeft op een schadevergoeding. Sterker nog, in principe heeft u altijd recht op een vergoeding van letselschade. Dit is lichamelijke of geestelijke schade die een persoon heeft ondervonden na een ongeluk. Denk hierbij aan botbreuken maar bijvoorbeeld ook een slaapritmestoornis als gevolg van het ongeluk.

Hoe gaat het in zijn werking?

Als u bent aangereden op de fiets, is het van belang dat u snel handelt. Allereerst gaat u voor controle langs de huisarts of langs de EHBO om u goed te laten controleren. Vervolgens is het aan de orde dat u de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt met behulp van de juiste juridische hulp. U kunt dit zelf aangaan, maar dan haalt u niet het maximale uit uw vergoeding. Met extra hulp van een juridisch bureau dat gespecialiseerd is in letselschade kan ervoor zorgen dat uw schadevergoeding na een fietsongeluk hoger uitvalt dan gemiddeld.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/