Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Vakantie

Vijf tips om te voorkomen dat uw kind kwijt raakt

Nu de helft van Nederland thuis blijft of op vakantie gaat in eigen land, is het een mooi moment om wat bezienswaardigheden in Nederland te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met het gezin een dagje naar het strand, de dierentuin, het pretpark of maak een mooie boswandeling. Tijdens dit soort uitjes gebeurt het vaak dat u uw kind een seconde uit het oog verliest… en weg is hij/zij. Met een GPS kinderhorloge of GPS tracker geeft u uw kind meer vrijheid, kunt u altijd zien waar uw kind is en kunt u met een gerust hart op pad gaan. Onderstaand geven we nog vijf andere tips om te voorkomen dat uw kind kwijt raakt.

Tip 1: Maak afspraken

Wanneer u met uw kind op een onbekende locatie komt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Maak uw kind duidelijk wat jullie doen als jullie elkaar kwijtraken. Spreek bijvoorbeeld een ontmoetingspunt af wanneer jullie elkaar uit het oog verliezen.

 

Tip 2: Zorg voor herkenningspunten

Nadat de afspraak voor het ontmoetingspunt is gemaakt, kunnen jullie samen een rondje lopen om te oriënteren. Wijs uw kind op herkenningspunten zoals de hoge glijbaan, de hoge boom of dat rare standbeeld. Dit zijn handige herkenningspunten waarmee de weg naar het ontmoetingspunt snel gevonden kan worden.

 

Tip 3: Let goed op

Het klinkt cliché, maar let goed op. Word niet afgeleid door uw telefoon, want een kind kan binnen enkele seconden weg zijn. Hand in hand lopen verkleint de kans dat uw kind wegloopt.

 

Tip 4: Zorg dat uw kind opvalt en u hem kunt omschrijven

Een kind met een felgekleurd geel of oranje shirt valt sneller op dan iemand met een wit of zwart shirt. Maak voordat jullie avontuur begint een foto in de kleding die hij/zij aan heeft, zodat u de foto kunt laten zien of hem makkelijk kunt omschrijven.

 

Tip 5: Geef uw kind een telefoonnummer mee

Geef uw kind een sticker, label of armbandje mee met uw telefoonnummer erop. Zo kunnen omstanders die uw kind vinden wanneer hij/zij vermist is bellen naar u. Of geef, zoals we eerder aanraden, een GPS kinderhorloge of GPS tracker mee aan uw kind. Zo ziet u altijd waar hij/zij is en kunt u ook bellen op ieder gewenst moment.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/