Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Vakantie

De meeste mooie routes in Italië

Het Italiaanse landschap wordt het meest gewaardeerd door mensen die van lange autoritten houden. Wil je meer weten?

Dit zijn de meest mooie routes in Italië, die je kan ontdekken in jouw Bugatti, Lamborghini of je eigen Toyota. Laten we beginnen:

Kust van Amalfi

Dit is één van de meest mooie kustlijnen van Italië. Een landschap met kleine straatjes, pastelkleurige veranda’s en weelderige vergezichten met prachtig turquoise wateren. Costiera Amalfitana ligt in het zuiden van het gebied Sorrento Peninsula. Dit ligt ten zuiden van de Baai van Napels. Het is het thuis van de bekende steden Positano, Ravello en Amalfi. Het gebied is lange tijd een bron van motivatie geweest voor specialisten, bijvoorbeeld van auteur Richard Wagner, toneelschrijver Tennessee Williams en essayist Giovanni Boccaccio.

Chianti

Dit is een verleidelijke wijn straat tussen Sienna en Florence. Het is ontstaat in de 17e eeuw. De route loopt door Chianti heen. Door dit stadje heen rijden is als het passeren van een artistieke creatie die een onderscheidend uitzicht op het achterland biedt, vol met bewegende hellingen, bergkammen en mooie bomen. De regio levert bovendien een deel van de betere wijnen en herbergt enkele druivenplantages.

Als je deze regio zonder gedoe wil ontdekken, huur dan een auto. Je moet hier minimaal 21 jaar oud voor zijn. Er zijn een aantal verhuurbedrijven waar je vanaf 18 jaar een auto kunt huren. Hiervoor moet je al wel een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Iedereen onder de 25 betaalt een extra toeslag voor ‘jonge bestuurders’.

De beste en meest betaalbare verhuurbedrijven zijn volgens reviews Sixt, Europcar en Hertz, u vergelijkt hier prijzen.

Via Aurelia

Deze route ligt tussen La Spezia en Bordighera. Het loopt langs de Italiaanse Riviera. Het gebied heeft een ouderwetse stijl en aantrekkingskracht die je op dit moment niet vindt in de meeste andere Europese herbergen en resorts. Deze route leidt je door verschillende steden en dorpjes, zoals Portofino, bekend vanwege het uitzicht op zee en prestigieuze restaurants. Ze verkopen bovendien de beste Bellinis van Italië. Deze route is erg plezierig om te rijden.

Great Dolomite

Deze route ligt tussen d’Ampezzo en Bolzana en biedt de bestuurders verschillende geweldige, grote bergen. De route is ongeveer 100 km lang en begint in Bolzano, gaat door de Dolomieten heen (Italiaanse Alpen). Het is één van de mooiste regio’s van Italië. Je bent ongeveer 3 uur bezig met de hele route en er zijn een aantal zijwegen die leiden naar verleidelijke steden en dorpen.

A24 Rome

De A24 in Rome leidt naar Pescara, door Abruzzo en de Gran Sasso bergen. Het loopt ook door het door seismische tremor beïnvloede district Aquila. Deze panoramische omweg is minder lastig te rijden dan de vorige en biedt verschillende landschappen, van bossen en bergketens tot open landschap. Onderweg kom je een aantal zijwegen tegen die naar betoverende stadjes leiden. De bergen zelf zijn overweldigend en geven je een idee hoe ondoordringbaar het gebied vroeger geweest is.

https://www.autoitaly.nl/