Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Society / Law

Goed personeel vasthouden

Goede werknemers zijn heel belangrijk en als je merkt dat het personeel goed is wil je die uiteraard behouden binnen het bedrijf. Dan moet je een aantal dingen in het achterhoofd houden om te zorgen dat deze werknemers blijven werken voor je. Je wilt dat ze tevreden zijn en dat je naar hun wensen luistert.

De meest voor de hand liggende tip is een aantrekkelijk salaris bieden. Als medewerkers tevreden zijn maar ergens anders toch meer kunnen verdienen is er een grote kans dat ze alsnog vertrekken. Dan kun je ze tegenhouden door ze ook een goed salaris aan te bieden. Zorg er ook voor dat er een goede relatie is tussen managers en personeel. Investeer dus in een goede relatie waarbij vertrouwen bestaat tussen beide partijen. Selecteer nieuw personeel ook zorgvuldig. Zorg er voor dat je niet iedereen zo maar aanneemt maar neem daar de tijd voor. Zorg er voor dat je een interessante en goede techniek van interviewen gebruikt. Op die manier kun je goed en snel merken of iemand bij het bedrijf past of niet. Verder is lol ook belangrijk. Activiteiten organiseren is dan ook een goede manier om personeel tevreden te maken of houden. Af en toe een borrel, een etentje of iets anders kan de sfeer binnen het personeel verhogen wat goede en productieve werknemers kan behouden in het bedrijf.

Wil je er echt achter zien te komen hoe een werknemer zich voelt binnen het bedrijf? Een Medewerkersonderzoek is dan handig om uit te voeren of uit te besteden aan een specialist op het gebied van die onderzoeken.  Je kunt dan de Vitaliteit medewerkers meten door dit onderzoek uit te laten voeren. Je zult allerlei antwoorden kunnen verwachten die je op eerste gedachte niet zou kunnen bedenken maar door de werknemers niet uitgesproken durven worden. Het kan namelijk ook anoniem gedaan worden waarbij wensen worden voorgelegd in dit onderzoek.

https://carrierepoort.nl/