Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Sport

Hoe kies je voor de juiste keepershandschoenen?

Als keeper is het van belang de juiste uitrusting te hebben en daarbij zijn keepershandschoenen het belangrijkste item van de outfit. Maar tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soort keepershandschoenen verkrijgbaar: Maar hoe kies je nou de handschoenen die bij jou passen? Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om juiste dat perfecte paartje keepershandschoenen te vinden.

Waar ga je naar kijken als je opzoek bent naar keepershandschoenen?

Wat voor veel keepers belangrijk is, is dat het uiterlijk van de handschoen past bij de outfit van een keeper. Een mooie kleurcombinatie wat match bij het keepersshirt.

Naast kijken keepers vaak naar een bepaald merk waar hun voorkeur ligt.

Grote bekende keepers hebben vaak een contract bij bijvoorbeeld Nike, adidas of PUMA die de keeper voorziet van keepershandschoenen.

Bij het maken van een keuze ga je kijken bij welk merk je goed gevoel krijgt als je de handschoenen gaat passen. Comfort is ook uiterst belangrijk voor een keeper. Misschien wel het belangrijkste aspect van keepershandschoenen. Bij het verdedigen van het doel wil jij fijn en comfortabel met je handen in de handschoenen zitten. Dit om zo het doel comfortabel te verdedigen. Wat ook cruciaal is bij het kiezen van keepershandschoenen is kijken hoe de binnenzijde van de handschoenen is ingedeeld. Vaak bestaat deze uit een foam of latex die schokken op de handschoen absorbeert. Hoe dikker de laag foam of latex is hoe langer de handschoenen goed blijven. Iets wat voor veel keepers belangrijk is zijn het beschermen van de vingers.

Om blessures te voorkomen van de vingers zijn veel handschoenen uitgerust met extra vingerplaatjes. Hierdoor is bij het vangen of wegstoten van de bal de kans kleiner op blessures bij de vingers. Als je de beslissing gaat maken om te kiezen voor keepershandschoenen ga je natuurlijk ook kijken naar waar je de handschoenen voor gaat gebruiken. Gebruik je de handschoenen alleen voor de training of ook met wedstrijden is het goed om te kijken voor welke prijs je de handschoenen aanschaft. Veel keepers die zowel trainen als een wedstrijd spelen schaffen vaak twee paar aan. Door het vele gebruik van de handschoenen kunnen ze snel slijten. En je wilt als keeper altijd goed voorbereid zijn.

Tot slot iets om niet te vergeten is natuurlijk de juiste maat keepershandschoenen aan te schaffen. Door hier achter te komen is het verstandig de lengte van je handen op te meten. De lengte bepaald welke maat handschoen je het best kan nemen. Ga voor jezelf deze stappen na voor het kiezen van de juiste keepershandschoenen en verdedig je goal in de stijl die bij jou past!