Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Sport

EMS workout met opgeleide trainers van Symbiont: alles wat je moet weten

Sporten met behulp van EMS, oftewel elektrische spierstimulatie, is een opkomende trend in de fitnesswereld. Door middel van elektroden op je lichaam (via een speciaal pak dat je tijdens de training draagt) worden je spieren gestimuleerd om samen te trekken, wat kan leiden tot een intensere en effectievere workout. Symbiont levert de nieuwste en meest innovatieve EMS apparaten en high tech pakken aan sportscholen. Voor EMS in sportschool kun je bij steeds meer sportscholen in Nederland terecht. Je krijgt dan de beste EMS workouts onder begeleiding van opgeleide trainers. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over sporten met EMS bij Symbiont.

Wat is EMS?

EMS staat voor elektrische spierstimulatie. Tijdens een EMS workout draag je een speciaal pak waarbij de verschillende elektroden alle spiergroepen in je lichaam aanspreken. Deze elektroden zenden elektrische impulsen naar je spieren, waardoor deze samentrekken. Hierdoor worden je spieren intensiever belast dan bij een normale workout.

Voordelen van sporten met EMS

Sporten met EMS heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het helpen bij het opbouwen van spiermassa en kracht. Ook kan het bijdragen aan een betere doorbloeding en het verminderen van pijn en stijfheid in je spieren. Daarnaast kan EMS helpen bij het verbranden van calorieën en het verbeteren van je houding. Bovendien is het een tijdbesparende manier van sporten, omdat je in korte tijd veel resultaat kunt behalen.

EMS bij Symbiont

Bij Symbiont kun je terecht voor EMS workouts onder begeleiding van opgeleide EMS trainers. Deze trainers zijn speciaal getraind om je te begeleiden tijdens een EMS workout en weten precies hoe ze het EMS apparaat moeten instellen voor een optimale stimulatie van je spieren. Bovendien kunnen ze je helpen bij het opstellen van een persoonlijk trainingsschema dat aansluit bij jouw doelen en niveau.

EMS workouts van Symbiont duren meestal 20 tot 30 minuten. Tijdens deze workouts draag je een speciaal pak met elektroden, dat is aangesloten op een EMS apparaat. De trainer begeleidt je bij het uitvoeren van verschillende oefeningen, waarbij je spieren worden gestimuleerd door de elektroden.

https://www.symbiont360.com/nl