Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Tuin en buitenleven

Overhangende takken snoeien, zelf doen of laten doen?

Heeft u een grote boom in uw tuin en wordt het tijd om de overhangende takken te snoeien? U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met snoeien of het snoeien over te laten aan een hovenier.

Gaat u zelf aan de slag met snoeien? Houd dan rekening met onderstaande stappen:

  • Houd rekening met het snoeiseizoen van de boom. Dit kan per boomsoort verschillen.
  • Zorg voor een goede voorbereiding zodat u alle spullen die u nodig heeft tijdens het snoeien binnen handbereik heeft.
  • Ga altijd veilig te werk. Is de boom hoog? Zorg dan dat u vast zit zodat u niet onverhoopt uit de boom kunt vallen.

Zijn de overhangende takken niet van uw eigen boom maar van de boom van uw buren? Vraag dan eerst aan de buren of ze de takken willen verwijderen. Om het voor allebei de partijen duidelijk te laten zijn kunt u het beste een datum bespreken waarop de takken verwijderd zullen worden. Is het op deze datum niet gebeurd? Dan kunt u in een brief aangeven dat de takken alsnog verwijderd moeten worden. Het is handig om hier een termijn van 6 weken voor te geven.

Is deze termijn verstreken en is er nog steeds geen gehoor aan gegeven door de buren? Dan mag u zelf actie ondernemen. De takken mogen gesnoeid worden tot de erfgrens. U doet er verstandig aan om in dit geval een hovenier in te schakelen. Een hovenier weet namelijk precies hoe de desbetreffende boom gesnoeid moet worden. Hierdoor wordt voorkomen dat er schade kan ontstaan aan de boom. Gaat u zelf aan de slag en ontstaat er schade? Dan kunnen de kosten daarvan op u verhaalt worden.

Vind uw hovenier bij Vergelijk Hoveniers

Een snelle manier om een hovenier te vinden is via Vergelijk Hoveniers. U plaatst simpelweg uw klus op de website en ontvangt offertes van meerdere hoveniers die werkzaam zijn in uw woongebied. Kies nu makkelijk de hovenier die u het meest aanspreekt of bijvoorbeeld het scherpst geprijsd is.

U kunt hier hoveniers vinden voor allerlei tuinklussen. Wilt u kunstgras laten leggen? Of uw tuin laten renoveren? Of een halfjaarlijkse snoeibeurt voor uw tuin hebben? Elke klus die te maken heeft met uw tuin kunt u plaatsen bij Vergelijk Hoveniers! Wij zorgen dat u snel meerdere offertes ontvangt en u de hulp van een fijne hovenier kunt inschakelen.

 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/