Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Woning en Tuin

Gevelreiniging – Meer dan alleen een mooi aanzicht

Hoewel de schoonheid en het aanzien van het gebouw de voor de hand liggende – en primaire – redenen zijn voor het reinigen van een gevel van een gebouw, is dit ook zeer belangrijk om de staat van het gebouw beter te kunnen beoordelen en te kunnen zien of er een reparatie of renovatie nodig is. Het is bijna onmogelijk om de staat van een structuur te meten  wanneer de gevel bedekt is met vuil, aanslag of andere bedekking. Om te bepalen welke gebieden moeten worden gerepareerd of gerenoveerd moet de gevel worden gereinigd van alle elementen die een goede beoordeling onmogelijk maken.

Een andere belangrijke drijfveer achter de gevelreiniging is het verwijderen van schadelijke stoffen zoals zwavel- en stikstofoxiden en andere zure regenverontreinigingen uit de gevel. Deze schadelijke stoffen versnellen de aantasting van de gevel.

Een goed voorbeeld: Vocht is de belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van de staat van gebouwen. Wanneer vocht wordt samenkomt met aan oplosbare zouten uit vervuild regenwater of met atmosferische gassen, wordt het verval versneld. Wanneer het zout oplost in water, komt het door poriën of scheuren terecht in het gebouw zelf. Zodra het vocht verdampt, herkristalliseert het zout en oefent het een enorme druk uit die het metselwerk van binnenuit afbreekt.

Ten slotte opent de gevelreiniging de “poriën” van een gebouw en zorgt voor de normale afvoer van het vocht. Vocht dat bijvoorbeeld gevangen zit in een gemetselde muur, blijft daar achter als een waterdichte coating de uitgang ervan verhindert. In dit geval is vocht de belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van het metselwerk. Daarom kan een grondige gevelreiniging met verwijdering van de waterafstotende coating het belangrijkste onderdeel zijn van de inspanningen van een vakman om het gebouw te herstellen. Hou jouw gebouw ook gezond en kom er achter wat de daadwerkelijke staat van het gebouw is. Vraag een gevelreiniging offerte aan en geniet behalve een mooi aanzicht ook nog langer van een kwalitatief goed gebouw.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/