Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Mode en Kleding

Cartier

Misschien hebben jullie ooit weleens van Cartier gehoord. Cartier is een zeer luxueuze juwelier, die verschillende sieraden en horloges verkoopt. Het juweliershuis werd in 1847 opgericht door juwelier Louis-François Cartier. Zijn Zoon nam de zaak in 1874 over en zo werd het steeds in de familie overgedragen. Cartier verkoopt verschillende sieraden als armbanden, ringen en horloges.

Horloges

Louis Cartier, kleinzoon van Louis-François Cartier, hoorde vaak hoe onhandig het gebruik van een zakhorloge was. Daarom besloot Louis hiervoor een oplossing te bedenken. Hij bedacht een horloge dat je aan de pols kon dragen, zodat het niet langer in de weg zat en je het altijd makkelijk kon bekijken. Het eerste horloge maakte hij voor luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont, een goede vriend. Deze uitvinding was revolutionair en dragen we op deze dag nog steeds.

Het eerste horloge dat Louis Cartier maakte noemde hij Santos. En vandaag de dag kun je nog steeds dit horloge kopen. Dit horloge is zeer waardevol, waardoor de aanschafprijs vrij hoog is. Er zijn veel verschillende variaties gemaakt van dit horloges. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en modellen.

Beroemde dragers

Cartier werd na de uitvinding van het pols horloger bekender en bekender. Steeds meer beroemdheden gingen de horloges en sieraden van Cartier dragen. Ondertussen is deze lijst bijna eindeloos lang. Waaronder veel personen uit koninklijke kringen. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat Cartier een nog luxueuzer imago heeft gekregen. Vooral onder de dames waren de sieraden populair. Zij droegen bijvoorbeeld een Cartier armband dames of een Cartier ring dames

Sieraden van Cartier

Cartier staat vooral bekend om zijn horloges. Maar ik denk dat de sieraden van Cartier zeker niet minder waard zijn. In 1914 gebruikte Cartier voor het eerst het pantersymbool, waar het bedrijf nu bekend om staat. Het symbool werd op veel verschillende producten van Cartier gebruikt en symboliseerde de vrouw als object van verlangen. Dit symbool wordt veel gebruikt op armbanden en ringen.

https://www.antiekesieraden.nl/pd-28462-1-14371/product/cartier