Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Kinderen

Welke kleding kun je het beste dragen als je gaat fietsen?

Welke kleding kun je het beste dragen als je gaat fietsen?

Heb je net een 24 inch jongensfiets gekocht? Misschien wil je op je nieuwe fiets rijden om de stad te verkennen. Je kunt je familie vragen om mee te gaan met je korte fietstocht. Als je nog niet veel gefietst hebt vraag je je misschien af ​​wat je aan moet trekken tijdens je eerste fietstocht. Om comfortabel en veilig te kunnen fietsen, moet je investeren in fietskleding. In feite kun je alle outdoor-kleding dragen om te fietsen. Maar je moet reflecterende elementen toevoegen om je zichtbaar te maken voor andere weggebruikers. Reflectie is ook nodig om te dragen in het donker. Daarnaast moet je ook beschermende kleding dragen, zoals een helm en eventueel een zonnebril. Hieronder wordt uitgelegd welke kleding je tijdens je eerste rit kunt dragen.

Fietsbroeken

Als je een korte of lange rit wilt maken, zorg dan dat je fietstassen dames bij je hebt. Een fietstas is onmisbaar om je spullen in te vervoeren. Het eerste kledingstuk dat je moet kopen, is een fietsbroek. Fietsbroeken zijn gemaakt van stretchstof die flexibele bewegingsvrijheid bieden tijdens het trappen. Een fietsbroek is langer en strakker dan een gewone short. De broek is ook uitgerust met een gewatteerd stuk om wrijving te verminderen. Voor koelere temperaturen kun je een fietsbroek met ingebouwde pads dragen. Een fietsbroek is volledig wind- en waterdicht. 

Een fietsshirt

Een fietsshirt is gemaakt van ademend, rekbaar en sneldrogend materiaal. Een shirt is ontworpen met een aerodynamische vorm. Er zijn verschillende kenmerken waar je op moet letten bij een fietsshirt. Ten eerste heeft het een hoge kraag om je nek te beschermen tegen UV-stralen. Het is ook uitgerust met een ritssluiting aan de voorkant voor ventilatie. Het heeft ook achterzakken om kleine spullen zoals sleutels, geld of mobiele telefoons mee te nemen. Het fietsshirt is afgewerkt met reflecterend materiaal om je zichtbaarheid tijdens nachtelijk rijden te vergroten. Kies voor koud weer een trui met lange mouwen en zwaardere stof om isolatie toe te voegen. Je kunt ook fietstruien voor kinderen kopen. Als je kinderen met je mee gaan fietsen, kun je ze vragen om kinderrugzakken mee te nemen.

Fietsschoenen

Wanneer je fietsschoenen koopt, moet je rekening houden met het type pedaal dat je fiets heeft. Als je platformpedalen hebt, kun je elk type schoenen dragen. Als je een klikpedaal hebt, moet je schoenen dragen die op de pedalen kunnen klikken. Over het algemeen hebben fietsschoenen stijvere zolen dan andere schoenen. De stijfheid geeft je veel kracht als je trapt. Bij regenachtig weer moet je mogelijk overschoenen dragen om je voeten droger en warmer te houden. Daarnaast moet je fietssokken dragen. Draag sokken van polyester die het vocht kunnen afvoeren. Je moet het dragen van katoenen sokken vermijden. Als het regent moet je waterdichte fietssokken dragen.