Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Zorg

Vormt bedplassen bij kinderen een probleem in regio Schiedam?

Bent u van de regio rond Schiedam en vormt bedplassen nog steeds een probleem bij uw kinderen? De oorzaak is niet altijd even vanzelfsprekend en dus ook niet altijd makkelijk te verhelpen. Zo kan de oorzaak fysiek zijn, bijvoorbeeld wanneer uw kind blaasproblemen heeft, maar ook evengoed mentaal, bijvoorbeeld wanneer uw kind stress heeft. Speltherapie is een mogelijke manier om het probleem van bedplassen bij uw kinderen in regio Schiedam te verhelpen.

Ontdek hoe hun therapie werkt

De therapie die ze hanteren bij Praktijk voor Speltherapie in Schiedam gebruikt verschillende elementen uit Theraplay en Mindfulness om het probleem van bedplassen bij kinderen in de regio van Schiedam te verhelpen. Er wordt in de eerste plaats gekeken of er onderliggende problemen zijn. Hiervoor worden zowel individuele sessies als sessies met het hele gezin ingelast. Voor de individuele sessies wordt gebruik gemaakt van speltherapie, een vorm van therapie waarbij spel wordt gebruikt om het kind te begrijpen en helpen. Op deze manier kan het kind ontspannen en tegelijk gevoelens en gedachten uiten en krijgt het ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te ontdekken. De therapeut gaat mee in de fantasie en spel van het kind en bouwt zo een vertrouwensrelatie op met het kind. Dankzij deze vorm van therapie kunnen eventuele onderliggende problemen opgemerkt worden en bij de bron worden aangepakt.

Ontdek waar speltherapie nog meer voor kan dienen

Naast bedplassen wordt speltherapie ook nog voor heel veel andere problemen gebruikt. Zo biedt speltherapie een mogelijk oplossing voor onder andere gepest worden, faal- of verlatingsangst, negatief zelfbeeld, gedragsproblemen en bij acceptatieproblematiek in verband met bepaalde ziektes of beperkingen. Bent u dus van de regio Schiedam en heeft u kinderen die last hebben van bedplassen of bepaalde mentale moeilijkheden? Dan raad ik u zeker aan om eens een afspraak te maken bij Praktijk voor Speltherapie in Schiedam.

https://www.speltherapieschiedam.nl/