Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Winkelen

Dit zijn de voordelen van Afterpay

Steeds meer mensen die online iets bestellen, kiezen voor de betaalmethode Afterpay. Deze methode houdt in dat je pas nadat je het product hebt ontvangen, deze daadwerkelijk hoeft te betalen. Meestal heb je dan 14 dagen de tijd om de betaling van je bestelling te voldoen. Afterpay is een Nederlands bedrijf, waarmee je bij een webshop achteraf kunt betalen. Dit is voor de meeste online shoppers vaak ook één van de vereisten wanneer ze een aankoop doen. Het grote voordeel hieraan is, is dat je als koper niet direct hoeft te betalen en je als verkoper verzekerd bent van het feit dat je je geld krijgt. Maar welke voordelen heeft het betalen met Afterpay nog meer?

 

Voordelen voor de klant

Het grootste voordeel van betalen met Afterpay voor de klant, is dat ze niet direct hoeven te betalen en bij bijvoorbeeld kleding eerst rustig kunnen passen. Bevalt het product niet, omdat het bijvoorbeeld niet past, dan kan het eenvoudig retour worden gestuurd en hoeft de rekening niet voldaan te worden. Dus zorgt ervoor dat je als consument een stukje extra verzekerd bent. Zo hoef je niet bang te zijn dat je hoeft te betalen voor iets wat je niet geleverd hebt gekregen. Is alles naar wens, dan heb je 14 dagen de tijd om de kosten voor je aankoop te voldoen. Die kun je doen via de mail die je ontvangt of via de app op je telefoon.

 

Voordelen voor de webwinkel

Als webwinkel wil je natuurlijk wel zeker weten dat je klanten betalen. Door de klanten de mogelijkheid te geven om te betalen middels Afterpay, hoef je niet bang te zijn dat je het geld niet krijgt. Los van het feit of de klant wel of niet aan Afterpay betaald, jij krijg je geld. Daarbij komt ook dat het voor veel online shoppers belangrijk is en zelfs bepalend is of ze wel of niet overgaan tot het doen van een aankoop wanneer je deze mogelijkheid niet in je webshop aanbiedt. Dus heb jij een webshop, dan is het zeker verstandig om Afterpay aan te bieden als betaaloptie.