Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Winkelen

Hoe werkt achteraf betalen in een webshop?

Wanneer je online gaat shoppen, dan heb je de keuze om direct te betalen, maar zijn er ook steeds meer winkels die je de mogelijkheid bieden om te betalen middels Afterpay. Dit is een aanvullende service, die verder buiten de webshop om wordt geregeld. Jij sluit als klant namelijk een overeenkomst af met Afterpay en kunt ook alle Afterpayinformatie terugvinden op de website. Wel is het goed te weten, dat het kiezen voor deze manier van betalen, net even iets anders werkt, dan wanneer je kiest voor betalen met iDEAL. Hoe dit exact werkt en wat de voordelen ervan zijn, vertellen we je in dit artikel.

De acceptatieprocedure

Wanneer je kiest voor de optie om achteraf te betalen. Dan wordt er gekeken of je in staat bent deze betaling te kunnen voldoen. Nadat je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld, wordt er gekeken of je in het verleden eerder hebt gekozen voor achteraf betalen en of je toen netjes je verplicht na bent gekomen. Blijkt dat dit het geval is, dan wordt de bestelling goedgekeurd en wordt deze naar je verzonden. Wordt deze afgekeurd, dan is het aan te raden om de Achterafbetaleninformatie op de vragen bij de desbetreffende partij. De webshop waar je besteld heeft dit namelijk niet inzichtelijk.

Wanneer moet ik betalen?

Op het moment dat jij je bestelling hebt ontvangen, heb je vervolgens 14 dagen de tijd om deze te betalen. Het is daarom dus ook aan te raden om je bestelling, indien deze niet voldoet, binnen deze termijn retour te sturen. Zo voorkom je namelijk dat je alsnog eerst het verschuldigde bedrag moet voldoen en achteraf krijgt teruggestort. Dit is voor zowel jezelf, maar ook voor de webshop alleen maar extra werk en dat is natuurlijk zonde van je tijd en ook je geld. Zorg er daarom dus ook voor dat je na ontvangst direct kijkt of alles naar wens is en zo niet dit kenbaar maakt en je producten of een deel ervan retourneert. Besluit je om een aantal producten wel te houden, dan zal dit vanzelf worden aangepast en hoef je alleen datgeen te betalen wat je ook daadwerkelijk houdt.