Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Waarom is het belangrijk om vogelhuisjes op te hangen?

Vogels hebben steeds moeilijker en om ze een handje te helpen is het belangrijk om vogelhuisjes op te hangen. In de huisjes kunnen ze rustig eten en broeden. Ben je benieuwd waarom het nog meer belangrijk is om vogelhuisjes op te hangen en wat de oorzaken zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

Urbanisatie

Er worden steeds meer bomen gekapt om huizen te kunnen bouwen. De steden worden steeds minder groen en op het platteland worden steeds meer huizen gebouwd. Het gevolg daarvan is dat vogels te weinig ruimte hebben om te broeden. Als mensen vogelhuisjes ophangen, bieden ze vogels een veilige plek.

Winter

In de winter is het voor vogels lastig om voldoende voedsel te vinden. Bomen en planten produceren in de winter geen vruchten en daardoor kunnen vogels vaak niet eten. Ook is de kans groot dat er in de winter sneeuw valt. Wanneer dit gebeurt, kunnen vogels al helemaal geen voedsel meer vinden. Door de sneeuw zien de vogels namelijk niet meer wat er op de grond ligt. Om de vogels een handje te helpen kun je noten of vetbollen in de vogelhuisjes leggen. In de vogelhuisjes weten de vogels het eten te vinden. Naast het voedseltekort, kan het in de winter ook erg koud zijn. Om de overlevingskans van de vogels te vergroten, kun je vogelhuisjes ophangen. De vogels kunnen dan in het vogelhuisje schuilen als het hard sneeuwt. 

Draag jouw steentje bij!

Door de urbanisatie en de koude winters, kunnen vogels geen geschikte broedplek vinden. Om ze een geschikte broedplek te bieden, kun je een vogelhuisje ophangen. Als je er in de winter een vetbol in stopt, wordt de overlevingskans voor de meeste vogels groter. Wil je een vogelhuisje bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Vogelhuisjes.nl 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/