Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus 

 

Zoek jij de beste palm voor in je tuin? De trachycarpus wagnerianus is zonder twijfel een hele goede optie. De gewilde plant wordt door zijn bosachtige uiterlijk op ieder gebied overtroffen. De palm is onder andere tegen wind opgewassen en door een zeer goed wortelsysteem heel erg makkelijk te verplanten. Het is een bijzondere palm die wij hier in ons kikkerlandje kunnen laten groeien. Hoe je dat het beste doet en welke verzorging er past bij deze bijzondere palm lees je hieronder. 

Hoe verzorg je de trachycarpus wagnerianus?

Zoals iedere boom heeft de trachycarpus wagnerianus een aantal voedingseisen. Met name in de zomer en lente periode is het belangrijk dat de trachycarpus wagnerianus goed gevoed wordt. We raden aan om naast een goede grondsoort ook gespecialiseerde voedingsmiddelen te gebruiken. De trachycarpus wagnerianus is een palmsoort die zeker wel een slokje water lust. Met name in de zomer is het van belang dat wanneer de palm buiten geplaatst wordt, hij goed te drinken krijgt. Wekelijks besproeien met water raden wij ook aan. Wanneer het winterseizoen aanbreekt is dit het tegenovergestelde. Mocht hij buiten een plekje hebben, dan dient de palm droog te staan zodat het vocht niet kan bevriezen en hij niet doodgaat.

Tactische plek? 

De trachycarpus wagnerianus is een palmboom die van veel zonlicht voorzien moet worden. Let er zowel binnen als buiten op dat je de boom op een plek plaatst wat het zonlicht makkelijk bereikt. Zorg ervoor dat de trachycarpus wagnerianus in ieder geval 3 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In tegenstelling tot veel andere soorten palmen kan de trachycarpus wagnerianus goed tegen wind. Het is dus mogelijk om hem op een plek te plaatsen waar hij veel wind vangt. 

Onderhoud in de winter

De trachycarpus wagnerianus houdt tijdens het winterseizoen een soort winterslaap. Dit houdt in dat deze palmsoort geen last ervaart van een droge kluit tijdens de winter. Het is daarom belangrijk dat de palm droog staat. Mocht het vocht buiten bevriezen, dan is er kans dat het schade aanricht aan de trachycarpus wagnerianus. Wanneer je in de winter binnen een mooi plekje hebt voor deze palmsoort mag hij lichtvochtig gehouden worden.