Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Spelen met je kat, 3 tips en tricks

Spelen met je kat, 3 tips en tricks

Ligt jouw kat ook liever in de kattenmand of op een stoel dan dat hij of zij met jou speelt? Toch is het goed om zo nu en dan met je kat te spelen. Het zorgt er niet alleen voor dat je kat voldoende beweging krijgt en dus fit, lenig en gezond blijft, het stimuleert ook nog eens het natuurlijke jaaggedrag. Een kat dat zijn of haar natuurlijke, gezonde gedrag niet kan vertonen kan op een gegeven moment gefrustreerd raken en ongewenst gedrag gaan vertonen. Door regelmatig met je harige viervoeter te spelen kun je dit voorkomen. In deze blog geven we je graag 3 tips en tricks.

 

Laat het speelgoed niet liggen en wissel het regelmatig af

Speelgoed dat continu, dag in dag uit, in de woonkamer ligt, is na een tijdje niet interessant meer. Laat het dus niet altijd op precies dezelfde plek liggen, maar berg het op en haal het op geschikte momenten voor de dag. Ook is het goed om het speelgoed regelmatig af te wisselen. Door de ene keer een zacht stoffen speeltje met daarin kattenkruid neer te leggen en de andere keer een grote speeltoren of baan met ballen, blijven de speeltjes uitdagend en vernieuwend voor je kat.

 

Maak speelgoed opnieuw interessant door er catnip op te sprayen

Raakt jouw kat snel uitgekeken op speeltjes? En kun je op deze manier iedere week wel nieuwe speeltjes aanschaffen om je kat tevreden te houden? Overweeg dan om een flesje catnip, oftewel kattenkruid, aan te schaffen. Door de catnip op het speelgoed te sprayen kun je het opnieuw interessant maken. Veel katten zijn namelijk dol op catnip!

 

Alles-in-één met een super deluxe kattenkrabpaal

Om ervoor te zorgen dat je kat zich ook overdag (wanneer jij naar het werk bent) weet te vermaken, doe je er goed aan om een kattenkrabpaal aan te schaffen. Deze zijn al te koop voor een zeer zacht prijsje, maar je kunt het natuurlijk net zo duur maken als je zelf wilt. Vaak geldt wel: hoe duurder, hoe luxer de krabpaal is. Met een super deluxe kattenkrabpaal bijvoorbeeld haal je een alles-in-één kattenmeubel in huis. Door de vele verschillende elementen kan je kat erop uitrusten, slapen, klimmen, klauteren én spelen.

 

https://www.krabpaal.nl/