Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Schakel de hulp in van deze zedenadvocaat als u verdacht wordt van een zedendelict

Verschillende strafbare feiten vallen onder de verzamelnaam zedendelict. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het bezitten of verspreiden van intiem beeldmateriaal, schennis van de eerbaarheid (potloodventer), verkrachting en ontucht met minderjarigen onmachtigen of mensen die onder het gezag van de dader staan. Als u verdacht wordt van een zedendelict, dan krijgt u een zogenoemde ontbiedingsbrief waarin u uitgenodigd wordt voor een verhoor bij de politie. In dat geval is het erg belangrijk om direct een zedenadvocaat in te schakelen.

Het belang van professionele begeleiding tijdens dit proces

Zedenzaken zijn extra gevoelig omdat er meestal maar twee personen bij betrokken zijn, waarvan de ene vaak kwetsbaarder is. Daarom gaat de politie er altijd vanuit dat de aangifte juist is. Ook in de rechtbank wordt gewerkt met principes die de verdachte ‘benadelen’. Doordat er meestal geen getuigen of grote hoeveelheden bewijs beschikbaar zijn, kan al de geringste indicatie dat de aangifte klopt, leiden tot een veroordeling. Bij advocatenkantoor De Strafpleiters vindt u een professionele zedenadvocaat die u bij dit gevoelige proces kan ondersteunen.

Begeleiding vanaf het begin

Het is uitermate belangrijk dat u direct een advocaat inschakelt als u een ontbiedingsbrief ontvangt. Deze zal u helpen bij het vaststellen van uw verdediging. Tot u met een advocaat heeft gesproken, kunt u zich beroepen op uw zwijgrecht en is het aan te raden dat u met niemand communiceert over hetgeen waarvan u verdacht wordt. De zedenadvocaat bereidt u voor op het verhoor en is daarbij aanwezig om te verzekeren dat u niets zegt dat tegen u gebruikt kan worden. Als uw zaak voor de rechter moet komen, wordt u ook daarin professioneel bijgestaan door een zedenadvocaat.

De best mogelijke uitkomst

Sinds 2012 geldt een taakstrafverbod voor zedenzaken. In gevallen waar ernstige inbreuk is gedaan op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer en de verdachte schuldig wordt bevonden, wordt dus per definitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Een zedenadvocaat weet hoe dit omzeild kan worden als die mogelijkheden er zijn.

https://destrafpleiters.nl/