Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Ondernemen is spannend, administratie misschien minder

Het runnen van je eigen bedrijf is vooral in het begin spannend. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en er gaat een wereld voor je open. Administratie is dan ook iets waar ondernemers minder bij stil staan. Toch is dit een zeer belangrijk aspect voor je bedrijf.

Ondernemers ervaren het bijhouden en opzetten van de administratie vaak als tijdrovend, complex en soms zelfs overweldigend. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met plotse veranderingen in de fiscale wet- en regelgeving, maar ook met de verandering binnen je eigen bedrijf.

Wat is administratie?

De administratie voor je bedrijf omvat alle processen en onderdelen die te maken hebben met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan loonadministratie, facturen en het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit zijn taken waar de meeste ondernemers niet naar uitkijken. Vaak worden deze taken dan ook uitgesteld of ronduit vergeten.

Op deze manier kan de administratie verwaarloosd worden. Dit is natuurlijk zonde want de administratie is vaak een van de steunpilaren voor een goed lopende onderneming. Een structureel overzicht hebben van de resultaten van je eigen bedrijf en alle zaken die erbij komen kijken geeft niet alleen rust voor je onderneming maar ook voor jezelf.

Een gestructureerde administratie

Door je administratie uit te besteden aan ons administratiekantoor in Rotterdam wordt er voor gezorgd dat de structuur terug komt. Zo krijg je de grip terug op je administratie. Zo kan je de focus terug leggen op hetgeen waar jij goed in bent, je onderneming verder ontwikkelen. 

Er zijn meer voordelen aan het uitbesteden van je administratie. Een administratiekantoor helpt je niet alleen met het verzorgen van de volledige administratie, het wegwerken van achterstanden in de administratie en de aangifte omzet- en inkomstenbelasting. Maar ook met het samenstellen van je jaarrekening en publicatie documenten. Verder kan er meegedacht worden over hoe het maximale uit alle fiscale voordelen kan worden gehaald.

Het belangrijkste is dat er voor wordt gezorgd dat de kosten die je kwijt bent aan het uitbesteden van je administratie ruimschoots wordt terugverdient. Zo bespaart een administratiekantoor je geld, tijd, energie en een hoop hoofdpijn.