Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Boeken en Tijdschriften

Inspiratie voor een goed boek (en waar laat je dit boek drukken)?

Als schrijver weet je dat niet elke dag hetzelfde is. De ene dag typ je als een razende pagina’s vol, de andere dag lukt het maar niet om iets op papier te krijgen. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk dat je een zogenaamde Writer’s Block krijgt. Niets lukt meer, het lijkt wel alsof je elke inspiratie kwijt bent. Een boek laten drukken zit er in dat geval helemaal niet meer in als onafhankelijk schrijver. Wat moet je doen? Hieronder geven we je een aantal tips als je inspiratie nodig hebt. Hopelijk helpen deze tips je om binnen no time weer als een razende te typen.

Behandel het schrijven als werk

Inspiratie komt niet vanzelf. Soms moet je er simpelweg voor gaan zitten. Echter zijn schrijvers soms nogal lakse types die wachten op inspiratie voordat ze gaan zitten en schrijven. En dat is waar ze de fout in gaan. Discipline is net zo belangrijk voor inspiratie. Een goed voorbeeld hiervan is de zanger, componist en schrijver Nick Cave. Een coole rockster die desalniettemin zijn inspiratie als een baan ziet. Van 9 tot 5 verdwijnt hij naar zijn kantoor om muziek te componeren, teksten te schrijven (zowel voor liedjes als boeken) of dichtwerk te maken. Zijn output ligt hoog. Als hij niet jaarlijks een nieuw album uitbrengt, brengt hij wel een boek uit of maakt hij een soundtrack voor een film. Om maar aan te geven hoe belangrijk het is dat je daadwerkelijk het werk doet. Je kunt niet een afwachtende houding aannemen. Inspiratie komt en gaat, maar als je de discipline hebt om er echt voor te gaan zitten komt het een stuk sneller. Behandel daarom het schrijven als een baan. Ga er iedere dag voor zitten. Het maakt niet uit als elke dag niet even productief is. Waar het om gaat is dat je er mee bezig bent. En je zult al snel zien dat de woorden vanzelf weer komen.

Blijf lezen

Je hersenen zijn voor een schrijver als een zwaard voor een ridder. Deze moet je scherp houden, want anders ga je er op achteruit. Inspiratie kun je ook putten uit het lezen van veel boeken. Ook andere vormen van kunst, bijvoorbeeld schilderijen of muziek, kan inspirerend zijn voor een schrijver. En ook de wetenschap kan je de juiste insteek geven voor een boek. Wees nieuwsgierig en lees veel.

Inspiratie gevonden! Waar kan ik mijn boek laten drukken?

Stel, je bent klaar met schrijven en wilt je boek laten drukken. Waar kan dit? Wij hebben een aanrader voor je: Ezbook. Een hoge kwaliteit en toch de beste prijs, wat wil je nog meer? Bestellen doe je binnen 3 stappen via hun site. Het duurt 3 – 5 werkdagen voordat je levering er is. De recensies van klanten van Ezbook zijn zo lovend, dat je het een keer zelf moet ervaren!