Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Hoe ontwerp je een gezellig vakantiehuis?

 

 

Een houten vakantiehuisje is een toevluchtsoord waar we de neiging hebben om onze zorgen, dagelijkse routine te vergeten en wat tijd in de natuur door te brengen. Hoewel de naam van deze plaats associeert met het warme seizoen, verblijven mensen hier vaak graag in de winter of tijdens vakanties. Daarom betekent het bouwen van een tuinhuis niet altijd dat u het alleen voor de zomer bouwt.

 

Vroeger brachten sommige mensen zelden tijd door in de natuur. Omdat de pandemie ons leven echter sterk beperkte en we gedwongen waren om vanuit huis te werken, zijn huizen in de buitenwijken een grote attractie geworden. Nu zijn we blij om tijd in de natuur door te brengen en massa’s mensen te vermijden. Het is essentieel om niet hebzuchtig te zijn bij het bouwen van een zomerhuis, omdat het repareren van fouten achteraf veel meer kan kosten.

De eerste stap: een plaats kiezen

 

Een plek moet het eerste criterium zijn bij het bouwen van een vakantiehuis, omdat er veel tijd in de natuur wordt doorgebracht. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het omringende landschap: misschien is er een bos in de buurt waar u kunt wandelen, misschien is er een vijver waar u zich op een warme dag kunt verfrissen. Infrastructuur is erg belangrijk, dus zorg ervoor dat u de omgeving verkent en uitvind waar de dichtstbijzijnde apotheek en een supermarkt zijn. De beste keuze is op zoek naar een stuk grond in de buurt van de stad, omdat het dan gemakkelijker is om alles te bereiken. Als u niet rijdt of geen auto heeft, let dan op de dienstregelingen van het openbaar vervoer, hoe vaak deze gaan en of de dichtstbijzijnde bushalte op loopafstand is.

 

Als u een automobilist bent, kijk dan eens naar de kwaliteit van de wegen, of u uw huis in de winter gemakkelijk kunt bereiken als er veel sneeuw ligt. Op het eerste gezicht lijken deze details misschien onbeduidend, maar ze kunnen later voor veel problemen zorgen.

Om de plaatsbeslag beter te leren kennen, is het aan te raden er meer tijd door te brengen. Als u van plan bent een tuin aan te leggen, controleer dan de grond en de hoeveelheid zon die deze krijgt.

 

Een van de belangrijkste criteria is de grootte van de grond. Als je niet bereid bent om te boeren, kies dan een kleinere ruimte. Grote gebieden hebben meer zorg nodig, dus uw vakantie kan een tijd worden van eindeloos werk. Maak een inschatting van uw mogelijkheden en wensen en kies vervolgens de meest geschikte optie.

 

De tweede stap: plannen

 

De beste optie is om een ​​nieuw zomerhuis te bouwen in plaats van een oud huis te renoveren, omdat een renovatie vaak veel meer kost dan het bouwen van een nieuw huis. Oude huizen zijn meestal van slechte kwaliteit. Als er door de jaren heen niet voor wordt gezorgd, kan er veel schade zijn en het repareren ervan kost veel meer dan opnieuw bouwen.

 

Als u besluit nieuwe vakantiehuizen te bouwen, heeft u een project nodig. Denk aan het bouwmateriaal. De beste optie is hout, omdat hout uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Dit betekent dat het huis de juiste temperatuur behoudt. Bovendien is een houten huis zelf erg decoratief, waardoor je geen grote investeringen hoeft te doen aan de uitstraling van het gebouw.

 

 

 

Nog iets relevants: de vorm van een gebouw. Vakantiehuizen worden meestal gebouwd volgens de architectuurtradities, er wordt gekozen voor een hellend dak. Ook de grootte van het gebouw is belangrijk. Ten slotte blijft het meest interessante deel over: het plannen van de kamers. Het is aan te raden om op de eerste verdieping een kleine woonkamer met keuken en sanitair te hebben. Bouw de trap in het midden van het huis. Een gezellige slaapkamer kan op de tweede verdieping zijn. Overweeg een terras aan te leggen, want het is een genot om de dag te beginnen met een kopje koffie of gewoon te genieten van het uitzicht. Het terras moet uitkijken op het mooiste landschap.

 

Het is essentieel om extra gebouwen te plannen, zoals een sauna of een klein magazijn voor hout en apparatuur. Als het kweken van groenten in je plannen is, bouw dan een kelder voor geconserveerd voedsel.

 

De derde stap: bouwen

 

Zoals eerder vermeld, is hout het beste materiaal om een ​​tuinhuis te bouwen. Een huis moet door professionals worden gebouwd, want het is een complex proces. Alles begint met het bouwen van een basis en er volgen nog veel meer stappen.

 

Het belangrijkste proces is het isoleren van het vakantiehuis. Daarvoor wordt meestal minerale wol gebruikt. Ook worden isolatiefilms gebruikt voor bescherming tegen wind en regen. Het dak is geïsoleerd met een speciaal materiaal omdat het de grootste belasting heeft en in de open lucht ligt, dus het is erg belangrijk om het te beschermen tegen ophoping van grote hoeveelheden regenwater of sneeuw. Dergelijke speciale isolatie is nodig rond de ramen en de deuren.

 

Er moet ook rekening worden gehouden met het uiterlijk van de buitenlucht. Als voor hout wordt gekozen, hebben mensen meestal de neiging om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Hout vereist echter speciale zorg. Onbeschermd hout verliest vrij snel zijn oorspronkelijke uiterlijk, het rottingsproces kan beginnen, muizen of andere parasieten kunnen dergelijke omstandigheden ook aardig vinden. Het is relevant om te impregneren en een speciale primer voor hout te gebruiken. Om de natuurlijke uitstraling van hout te behouden, kan een glazuur worden gebruikt om de textuur beter zichtbaar te maken.

 

Interieurkenmerken komen op de laatste plaats. Binnen in het tuinhuis zijn er meer mogelijkheden om te experimenteren. U kunt kiezen voor verf of het natuurlijke hout zichtbaar laten. Tijdens het werken aan de binnenkant, alle elementen voorzien op het project, e. G. de trappen, worden gebouwd en opgesteld.

 

De vierde stap: belangrijkste voorzieningen

 

Niemand wil leven zonder basisvoorzieningen; daarom is het belangrijk om voor sanitair en elektriciteit te zorgen. Voor de watervoorziening is pompen vanuit het boorgat de beste optie. Het is het handigst om de hydrofoorpomp in de kelder te bouwen, omdat deze apparatuur laag moet zijn om het water goed te verdelen.

 

Een ander essentieel punt is het rioolstelsel. Al het huishoudelijk afvalwater moet veilig en zonder schade aan de natuur worden afgevoerd. Speciale waterbehandelingsapparatuur is de beste oplossing.

Dan komt het moment om de elektriciteit te installeren. Voordat u nieuwe grond voor het tuinhuis koopt, is het relevant om na te gaan of er een elektriciteitsleiding in de buurt is die uw nieuwe woning zou kunnen bereiken.

 

De vijfde stap: interieurontwerp

 

Om een ​​gezellig zomerhuis te hebben, moet het interieur goed zijn ontworpen. Een houten huis is erg charmant vanwege zijn natuurlijke uitstraling, daarom kunt u het ongeverfd laten om de textuur van hout zichtbaar te houden. Het belangrijkste is om open te staan ​​voor experimenten, je kunt zelfs een paar verschillende stijlen matchen.

 

 

Allereerst moet u beslissen over het interieur binnenshuis. Je kunt het hout bedekken met lak of verf. Kies je voor schilderen, kies dan voor het kleurenpalet. Het kiezen van slechts één kleur is misschien te saai, maar het gebruik van te veel kleuren moet ook worden vermeden. Zorg ervoor dat alles subtiel bij elkaar past en niet overladen wordt met kleuren. Laminaatvloeren passen goed bij het hout. Dan moet je beslissen of het hele interieur licht of donker wordt. Vergeet niet dat lichtere kleuren het huis helderder en warmer maken. Kies de stijlen die bij uw smaak passen, zoek naar ideeën op internet en beslis vervolgens op welke details u zich het meest wilt concentreren.

 

Laten we beginnen met de keuken waar het altijd goed voelt om met je gezin het eten te bereiden. Overweeg uw behoeften. Als u van plan bent om zelden te koken, is het misschien voldoende om kleinere kasten en minder keukenapparatuur te hebben. Het is handig om alles op te schrijven om onnodige uitgaven te voorkomen. Nadat je een paar stijlen hebt gekozen, pas je ze toe door het meubilair te kopen. Het is aan te raden dat de kasten tot aan het plafond reiken – de keuken zal ruimer lijken. Kies indien mogelijk voor ingebouwde apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld een afzuigkap verbergen die meestal niet erg stijlvol is en uit zijn verband lijkt te staan. Om de keuken levendiger te maken, kweek je kruiden – ze zullen zowel esthetisch als eetbaar zijn.

 

Het wordt steeds populairder om een ​​gezamenlijke ruimte te creëren voor de keuken en de woonkamer. Het is echt een handige manier omdat mensen de neiging hebben om te eten terwijl ze televisie kijken of iets anders doen. In het zomerhuis moet alles handig zijn, want je gaat er meestal om uit te rusten en je zult waarschijnlijk veel tijd in de woonkamer doorbrengen. Dit betekent dat het gezellig en warm moet zijn. Om dat te bereiken kun je het beste kiezen voor lichte kleuren. Bepaal eerst het meubilair. Let op het aantal gezinsleden. Als u met z’n tweeën bent, zou een driezitsbank en een paar fauteuils voldoende moeten zijn. De juiste verlichting kan voor gezelligheid zorgen, dus kies voor lampen van hoge kwaliteit, bij voorkeur de LED-lampen. Vergeet decoraties, planten en andere details niet.As mensen blijven meestal ’s nachts in het vakantiehuis, de slaapkamer moet comfortabel zijn. Overlaad de kamers niet en maak gebruik van de ruimte. Kies geen bed of kledingkast die duidelijk te groot is voor de kamer. Het zal uw beweging in de kamer beperken en overlast veroorzaken. Hout is een uitstekende keuze voor de slaapkamer, omdat het door zijn natuurlijkheid een goed microklimaat zal creëren. Je kunt de zolder gebruiken voor je slaapkamer. Kies voor de omgeving lichte kleuren, de interieurdetails mogen feller. Een houten huis biedt een geweldige kans om natuurlijkheid te koesteren, dus een slaapkamer kan worden ontworpen om uw gezellige oase te worden.

 

Een andere zeer belangrijke plek in huis is een badkamer. Meestal bevindt het zich in een zeer beperkte ruimte, dus alles moet zorgvuldig worden gepland. Het is het beste om wandplanken te kiezen en je spullen daar te bewaren. Kies dan tussen een ligbad en een douche. Als je naar het zomerhuis komt om uit te rusten, is een badkuip misschien een betere optie. Veel mensen genieten van ontspannen in warm water. Het is aan te raden om de toilet- en badruimtes gescheiden te houden.

 

De buitenruimte inrichten

 

In de zomer brengen we best veel tijd buiten door, dus het is erg belangrijk om de tuin goed in te richten. Denk aan een plek waar je je tijd zou kunnen doorbrengen, een tijdje zou kunnen zitten. Een paviljoen of pergola zou daar geweldig voor zijn; je kunt er ook een grill of een open haard bouwen. Het zou een geweldige ruimte kunnen zijn om uit te rusten. Als u graag sport, denk dan aan mogelijke activiteiten, bijv. G. volleybal- of basketbalvelden.

 

Nadat u uw persoonlijke behoeften heeft overwogen, kunt u de buitenkant plannen. Houten huizen passen bij rots-, bloemen- of andere tuinen gemaakt van natuurlijke materialen. Het is ook handig om wat groenten te verbouwen, want die van eigen bodem is altijd lekkerder. Een zeer goede keuze zijn fruitbomen – wat is er beter dan verse appels of peren van eigen bodem? Aangezien je een boorgat nodig hebt voor de watervoorziening, overweeg dan om een ​​authentieke waterput te bouwen. Een goed gekozen ontwerp maakt uw tuinhuis levendiger en gezelliger.

 

Als er een vijver in de buurt van het zomerhuis is, is het misschien de moeite waard om daar een paviljoen te bouwen. Wat is er mooier dan een duik te nemen op een warme zomerdag en daarna te chillen in de schaduw?

 

Overweeg, zoals eerder vermeld, extra gebouwen. Bijvoorbeeld een schuur of een magazijn. Die gebouwen moeten comfortabel worden geplaatst en hun ontwerp moet passen bij de buitenkant van het tuinhuis. Denk ook aan eventueel vermaak tijdens het uitrusten bij het vakantiehuis. Een sauna kan een goede keuze zijn. Het laatste dat overblijft is een goede en gemakkelijke weg die naar het vakantiehuis leidt.