Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

Flowmeter

Gebruik een flowmeter voor verschillende doeleinde

Debiet, is ook wel een andere benaming voor flowmeter. Het wordt ook wel een debietmeter genoemd. Deze meter kan gebruikt worden voor verschullende doeken. Maar het wordt het meest gebruikt de vloeisstof en gasstroom te besturen, regelen en te meten. Een flowmeter zit in apparaten die wij dagelijks gebruiken denk aan; een wasmachine, vaatwasser, een watermeter en een koffiezetapparaat. Wij vertellen in deze blog meer over een flowmeter. Wil je meer weten? Lees dan snel verder! wij vertellen hier namelijk meer over.

 

De verschillende soorten flowmeters

Ebora is een van de partijen waar je flowmeters kan kopen. Het fijne aan deze partij is dat ze verschillende flowmeters in hun assortiment hebben en veel informatie op hun site hebben staan. Maar wij geven jullie ook nog wat informatie.

 

Elektrisch

Een flowmeter die elektrisch is, is een flowmeter van goede kwaliteit. Deze flowmeter is anders dan een mechanische flowmeter. Het voornamelijkste voordeel is dat de elektrische flowmeter minder snel slijt, waardoor hij langer mee gaat. Dit komt voornamelijk door de bewegende delen. Maar dat merk je ook wel in de prijs. Onder de elektrische flowmeter vallen veel meters, denk aan; vortex flowmeter, thermische flowmeter, swirl flowmeter, elektromagnetische flowmeter, drukverschil flowmeter, doppler effect flowmeter, ultrasone flowmeter en de coriolis flowmeter ook wel massa flowmeter genoemd.

 

Mechanisch

Een mechanische flowmeter bestaat uit bewegende delen, die zorgen voor doorstroom. Deze delen slijten sneller dan die van de elektrische flowmeter. Dit komt omdat in een elektrische flowmeter geen bewegende delen zitten die slijtage kunnen aanrichten. De verschillende meschanische flowmeters zijn; paddelwiel flowmeter, vlotterdoorstroom flowmeter, turbine flowmeter en een ovaalrad flowmeter.

 

Als je graag een flowmeter wilt voor apparaten. Dan is het verstandig om over een paar dingen na te denken. Een van deze dingen zijn de temperatuur en de druk. Wil je weten welke flowmeter aangeraden wordt? Of welke jij nodig hebt voor het specifieke apparaat? Neem dan gerust contact op met een van de experts van Ebora. Deze partij heeft er veel verstand van en helpt je graag verder.

 

 

Wilt u meer weten?

Wil je graag meer informatie over flowmeters? Neem dan gerust contact op met een van de experts of neem een kijkje op de website. Op de website staan namelijk de verschillende flowmeters met een uitleg erbij. Op deze manier ben je altijd op de hoogte!

 

 

 

 

https://ebora.nl/