Wetswinkel Nijmegen West
Image default
Aanbiedingen

De mogelijkheden van eerder met pensioen gaan

Vaker dan u denkt is het mogelijk om eerder met pensioen te gaan. Pensioen Logica zoekt graag uit wat er voor u mogelijk is, misschien kunt u wel eerder stoppen met werken of tenminste minder gaan werken!

Eerder met pensioen gaan

De AOW-leeftijd gaat omhoog maar de wens om eerder met pensioen te gaan blijft. Pensioenlogica kan de mogelijkheden voor u uitzoeken. Onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-Jan Plate luistert naar uw wensen en gaat daarna voor u op zoek. De voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden worden voor u gewogen, voordat u een onomkeerbare beslissing neemt. Veel mensen beschikken niet over voldoende inkomen uit de pensioenregeling om eerder te stoppen met werken. Gelukkig is pensioen niet het enige middel, er zijn meerdere mogelijkheden om tot een gewenst inkomensniveau te komen ruim voor het bereiken van de AOW-leeftijd.

De mogelijkheden

Wanneer uw pensioeninkomen vanaf AOW-leeftijd voldoende is maar geen ‘overschot’ bevat die u kunt gebruiken om uw werkzaamheden eerder te verminderen, kunt u een aantal stappen zetten om het tekort aan te vullen. Bijvoorbeeld een levenslange lijfrente vervroegd laten ingaan of een seniorenregeling om er maar een paar te noemen. Pensioenlogica zal indien nodig ook minder populaire mogelijkheden aandragen als uw wens om eerder te stoppen of minder te werken daar groot genoeg voor is. Zoals het eventueel kleiner gaan wonen waardoor u lasten bespaart en mogelijk een gedeelte van de overwaarde kan gebruiken om eerder minder te werken. Hij denkt graag met u mee en biedt u een realistisch en persoonlijk plan. 

In gesprek

Het klinkt vaak erg mooi om eerder met pensioen te gaan, maar u wilt voorkomen dat het acteraf tegenvalt. Pensioenlogica draait nergens omheen en zegt waar het op staat. Het is een belangrijke beslissing, het verminderen van uw werkzaamheden. U voelt zich er beter bij als de gevolgen eerst grondig in kaart zijn gebracht. Juist de kleine lettertjes in de mogelijkheden kunnen in uw voordeel werken. Als u ze laat bestuderen. Bent u benieuwd wat Pensioenlogica voor u kan betekenen? Wilt u weten hoe u uw voorwaardelijk pensioen kunt behouden? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op de website. De reactiesnelheid zal u verbazen.