Advocaat handelsrecht

Het is heel vervelend als je een factuur krijgt van een leverancier die niet correct is. Nadat deze weigert om je bezwaar niet te accepteren, ben je verplicht om een advocaat handelsrecht in te schakelen. Echter deze werken ook nog altijd niet voor niets, maar als je een brief stuurt via de advocaat, dan heeft dit wel meer impact. De leverancier begrijpt dan in ieder geval dat je het serieus meent. Dus geen flauwekul meer, want het wordt nu serieus. In dergelijke gevallen weet de leverancier dat bij een volgende keer het niet wordt geaccepteerd.

Maar een handelsrecht advocaat kan veel meer voor u betekenen: Hij kan u helpen met het invorderen van facturen bij wanbetaling. Hij kan overeenkomsten opstellen of aanpassen zoals algemene- en bijzondere verkoopsvoorwaarden, factuurvoorwaarden, maar ook algemene betalingsvoorwaarden. Handelscontracten waarbij de door u gemaakte afspraken worden vastgelegd op papier. Deze zijn zeer uiteenlopend van handelshuurs, concessieovereenkomsten, franchise, leasing en zo verder. Ook in faillissmentprocedures is het praktisch om de advocaat in te schakelen.

Het is voor u het meest voordelig om altijd te werken met hetzelfde advocatenkantoor. Deze kennen uw organisatie, maar ook u de ondernemer. Op deze manier groeit er een band en wanneer er gepleit moet worden voor de rechtbank is er een extra stukje vuur.

Het is namelijk in het belang dat uw zaken goed worden behartigd. U bent tenslotte degene die de erelonen betaalt. Het is de nieuwe generatie advocaten die hard werken en dagelijks bezig zijn om de advocatuur te moderniseren. Niet zozeer aan de balie, maar wel waar het gaat om efficiënt werken. Efficiënt werken is de mogelijkheid om te groeien met een minimum aan kosten. Ook een advocaat moet aan het einde van de maand de rekening kunnen betalen.

Wat zijn de kenmerken van een goede advocaat? Het klinkt vanzelfsprekend, maar een goede advocaat luistert, denkt met u mee en kan een of meerdere oplossingen voorstellen. In overleg met u wordt een pad gekozen op basis van de voor en tegens die u zijn aangereikt. Zodoende neemt u een weloverwogen beslissing. Waar bij u mogelijk de emotie meespeelt probeert de advocaat het voor u zo zakelijk mogelijk neer te zetten. Dit is niet alleen verhelderend voor u, maar ook bij de Rechtbank redeneert men zakelijk. Het is daar dat de zaak moet worden gewonnen. Gelijk hebben en het recht aan uw zijde is een ding, maar de rechter moet die ook zo zien.